MedWatch

Zealand Pharma ser nu lavere tab i 2017 end tidligere estimeret

Det danske biotekselskab Zealand Pharma melder nu ud om et mindre underskud i 2017 end tidligere beregnet.

Biotekselskabet Zealand Pharma venter et mindre underskud i 2017 end tidligere beregnet, fremgår det af selskabets regnskab for tredje kvartal af 2017.

Regnskabet for de tre måneder frem til udgangen af september viste et nettounderskud på 42,3 mio. kr. sammenlignet med et minus på 30,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Omsætningen steg marginalt til 40,1 mio. kr. fra 39,6 mio. kr., og selskabet havde ved udgangen af tredje kvartal en kontantposition på 780,6 mio. kr. mod et niveau på 642,1 mio. kr. ved indgangen til året.

Zealand Pharma styrkede sin finansielle polstring gennem en børsnotering i USA i tredje kvartal, hvor selskabet solgte aktier med et bruttoprovenu på 567 mio. kr.

"Vi fortsætter med at se stærke resultater og fremgang med vores kliniske produktkandidater, og efter vores børsnotering i USA i august, hvor vi rejste 90 mio. dollar, er vi i en solid position til at kunne videreføre vores kliniske senfase-programmer ved fuld hastighed," siger selskabets administrerende direktør, Britt Meelby Jensen, i regnskabet .

Zealand Pharma venter for hele året nu et driftstab før milepælsbetalinger på 275-285 mio. kr. mod et tidligere ventet tab på 290-310 mio. kr.

Det skal ses, i lyset af at forventningerne til driftsomkostningerne er sænket til 375-385 mio. kr. fra tidligere 390-410 mio. kr.

Zealand fastholder sin omsætningsprognose om en stigning i royalty-betalingerne fra partneren Sanofi.

 Zealand Pharmas royalties fra Sanofi-partnerskab vokser

 Zealand-topchef: Amerikansk skulderklap giver lettere vej til markedet

 Zealand Pharma har planlagt succes

 Zealand Pharma får eftertragtet særstatus af FDA

 Dansk biotekselskab får endnu en gylden særstatus 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier