MedWatch

QuintilesIMS skifter navn – igen

Verdens største kontraktforskningsvirksomhed QuintilesIMS skifter navn kun et år efter det sidste navneskifte – et signal om et nyt skifte i virksomheden.

Foto: Colourbox

Kun et år efter megafusionen mellem Quintiles og IMS Health – derefter QuintilesIMS – har den nye enhed besluttet sig for at skifte navn igen.

Fra denne uge vil selskabet, som var en fusion mellem verdens største data-aktør på sundhedsmarkedet og verdens største kontraktforskningsvirksomhed (CRO), være kendt som IQVIA (ifølge den nye hjemmeside skal navnet udtales I-Q-via).

Ifølge selskabet selv er ideen med det nye navn at give et signal om et stærkere fokus i virksomheden. Siden fusionen mellem de to giganter - handlen havde en værdi af i alt 9 mia dollars (cirka 58 mia. kr.) har de to virksomheden nemlig arbejdet hårdt på at cementere deres profil.

"Vores kunder har være instrumentale i at vi er blevet til IQVIA. IMS Health og Quintiles fusionerede fordi vores kunder efterspurgte bedre, hurtigere måder til at bringe innovation frem til patienterne og ramme de forbedringer som industrien har sigtet efter i årevis," lyder det fra IQVIA's topchef Ari Bousbib.

Handlen vakte i sin tid en hel del opsigt, for selvom selskaberne begge var aktive inden for life science, så var det med to meget forskellige hatte på.

Siden fusionen har virksomhederne arbejdet hårdt på at integrere deres separate kompetencer, så man netop kunne tilbyde de føromtalte nye metoder. Selskabets ledelse siger selv, at man har fået et lang større fokus på avanceret brug af analytics, ledende nye teknologi og omfattende viden om industrien.

Selskabet følger dermed tendensen inden for kontraktforskningen, hvor man ser mere og mere konsolidering og større specialisering, så man møde lægemiddelvirksomhedernes øgede behov.

I Danmark har IQVIA cirka 120 ansatte - en lille del af koncernens i alt 55.000 ansatte verden over.

 IMS køber Quintiles i tocifret milliardhandel

 Nordiske aktører går sammen om at opruste på lægemiddeldata 

 Opkøbslysten CRO kaster milliarder efter nyt selskab 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier