MedWatch

Fransk selskab kan genoptage CAR-T-studier efter dødsfald

De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har givet tilladelse til, at det franske selskab Cellectis kan genoptage fase 1-forsøg med CAR-T-behandling, der tidligere er blevet afbrudt efter en forsøgsdeltagers død.

Foto: Colourbox

Biotekselskab Cellectis kan fortsætter sine studie med lægemiddelkandidaten UCART123 mod to hæmatologiske kræftsygdomme.

Det meddeler selskabet, efter FDA har ophævet det forbud med at fortsætte studierne, der blev nedlagt 4. september, efter at en 78-årig forsøgsdeltag var afgået ved døden otte dage efter som den første at have modtaget behandling med UCART123 mod den aggressive hæmatologiske kræftform blastic plasmacytoid dendritic cell neoplasm (BPDCN).

UCART123 er en såkaldt ”off-the-shelf” CAR-T-behandling, der adskiller sig fra blandt andet Novartis' og Kite Pharmas CAR-T-behandlinger ved at være baseret på celler fra en donor fremfor celler fra patienten selv.

For at kunne genoptage studiet har Cellectis blandt andet indvilliget i at sænke den dosis af lægemidlet, der gives til patienterne i studiet.

Næste bølge af kræftbehandling er en realitet - og udviklingen fortsætter 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier