MedWatch

Valeant dropper libido-pille til kvinder

Købet af en kontroversiel libido-pille til kvinder har ikke leveret de ønskede resultater til Valeant, som nu sælger midlet tilbage til dets tidligere ejere.

Foto: /ritzau/AP/Ryan Remiorz

Valeants køb af en libido-pille, Addyi, til kvinder har ikke skabt de ønskede resultater for selskabet. Derfor har den canadiske lægemiddelproducent nu besluttet sig for at sælge pillen tilbage til sine forhenværende ejere.

Det skriver Reuters.

Trods en hel del kontroverser omkring Addyi, da den kom på markedet for to år siden, var der alligevel stor tiltro til dens økonomiske formåen. Flere analytikere vurderede, at midlet ramte ind i et marked i omegnen af 2 mia. dollars. Og det var den slags udsigter, som fik Valeant til at kaste 1 mia. dollars efter midlet og selskabet bag, Sprout Pharmaceuticals.

Men salget af pillen har mildest talt været undervældende, og sidste år gik Sprouts oprindelige investorer så langt som til at sagsøge Valeant for den langsomme salgsudrulning. Og nu har Valeant altså fået nok.

Ifølge aftalen vil Valeant i 18 måneder få 6 pct. royalties fra Sprouts salg af Addyi. Derudover giver Valeant Sprout et lån på 25 mio. dollars til driftsomkostninger ved salget.

 Valeants libidopille til kvinder kommer sløjt fra start

 Selskab bag potenspille til kvinder opruster med flere hundrede medarbejdere

 Ungarsk selskab dropper at forbedre kvinders sexlyst  

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier