MedWatch

Ophazyme-næstformand: Ejerne har allerede taget de store risici

De største risici er allerede taget blandt ejerne i det danske biotekselskab Orphazyme, lyder det fra næstformand Bo Jesper Hansen, der derfor også afviser, at en børsnotering er valgt for at tage risici væk fra ejerne.

Foto: SOBI, PR

Umiddelbart har det ikke været et tema for bestyrelsen i biotekselskabet Orphazyme, der er på vej på børsen i København, at de store ejere bag selv ville finansiere de igangværende studier med selskabets lægemiddelkandidat – i stedet for at hente pengene gennem en børsnotering.

Novo Holdings sidder eksempelvis på godt 33 pct. af Orphazyme, og umiddelbart er de op til 690 mio. kr., der forventes at blive rejst ved børsnoteringen, eksklusive retten til overallokering, ikke den store mundfuld for medicinalselskabets pengetank, men en børsnotering rummer nogle fordele, der gør det til den rette vej at gå lige nu.

Sådan lyder det fra Bo Jesper Hansen, der er næstformand i bestyrelsen hos Orphazyme.

"Vi er nået frem til den her beslutning gennem et strategiarbejde i bestyrelsen. Her er vi nået frem til den konklusion, at tidspunktet og klimaet er det rette til en børsnotering nu, så vi kan invitere andre med ind i selskabet," siger han til Ritzau Finans.

"Vi står med potentielt fire indikationer, så der vil være et stort nyhedsflow fremadrettet, og der er det vigtigt at have en platform til at distribuere det nyhedsflow fremadrettet. Det er trods alt mere interessant med en børsplatform til det, og det vil også øge fokus på selskabet internationalt," fortsætter næstformanden.

Store risici allerede taget

Han afviser, at børsnoteringen er valgt for at sprede risici ved de igangværende studier inden for fire forskellige indikationer med Orphazymes lægemiddelkandidat ud på flere hænder – og væk fra ejerne bag.

Han vurderer nemlig, at de største risici allerede er taget.

"Vi synes jo, at der er taget store risici fra eksempelvis Novo og Sunstone allerede. De er fundamentale i det her projekt. Ejerne har været med i otte år og bragt 400 mio. kr. til bords. Der har de taget alle de store risici," siger Bo Jesper Hansen.

Orphazyme skal betale 55 mio kr for børsnotering

Orphazyme stiler efter markedsværdi mellem 1,5 og 1,6 mia kr

Danske Bank: Orphazymes markedsværdi vil ligge mellem 233 mio og 7,2 mia kr

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier