MedWatch

Storbritannien hyrer tidligere GSK-boss til hjælp

Banebrydende medicin skal hurtigere på markedet i Storbritannien, og til at hjælpe med det har man hyret den tidligere GSK-chef Andrew Witty.

Foto: GSK/ PR

Den britiske regering har hyret GlaxoSmithKlines (GSK) tidligere adm. direktør Andrew Witty til et nyt lægemiddelprogram, som skal sørge for, at banebrydende lægemidler kommer hurtigere på markedet. Det er blandt andet midler mod kræft, demens og diabetes, som skal dækkes.

Det skriver Reuters.

Programmet, Accelerated Acces Pathway, skal gøre nogle lægemidler tilgængelige op til fire år tidligere, end de vil være under nuværende modeller. Først og fremmest ved at reducere den tid, der bliver brugt på at få de finansielle aftaler i hus, som det offentlige sundhedssystem i Storbritannien (NHS) skal bruge, før de kan benytte lægemidlerne.

Hvert år skal Andrew Wittys nye gruppe udvælge en række lægemidler, som skal flyttes til den hurtigere bane for lægemiddelgodkendelse. Til gengæld forventes det, at producenterne skal give ”yderligere værdi for skatteyderne”. Sammen med programmet følger nemlig også en ny kommerciel enhed i NHS, som skal forhandle omkostningseffektive aftaler på plads.

 FDA siger god for otte EU-landes inspektioner af lægemiddelproducenter

 NICE anbefaler genterapi fra GSK til millioner 

 Brexit giver Astrazeneca rekrutteringsproblemer 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier