MedWatch

Tidligere Teva-topchef: Hard-Kåres succes afhænger af støtte fra bestyrelsen

Kåre Schultz er en ”modig leder”, lyder det fra en tidligere Teva-topchef - som selv blev kylet ud af bestyrelsen i 2013 - efter danskeren stillede op til telekonference dagen efter, han var tiltrådt topjobbet i den israelske medicinalkoncern.

Foto: /Ritzau/Cecile Smetana/

Kåre Schultz har brug for at holde sig gode venner med sin bestyrelse og sikre sig deres fulde støtte, hvis han skal have succes i sit nye job som topchef for israelske Teva.

Sådan lyder det ifølge Bloomberg fra Jeremy Levin, som selv røg ud af vagten i generikakæmpen i oktober 2013 efter uoverensstemmelser med bestyrelsen.

”Kåre står over for en meget større og mere skræmmende udfordring, end jeg havde. Hans succes i forhold til at bringe selskabet på rette køl er kritisk afhængig af fuldkommen støtte fra bestyrelsen,” siger Jeremy Levin til Bloomberg.

Opgaven er klar

Det står klart for de fleste observatører, hvorfor Kåre Schultz er hentet til Tel Aviv, nemlig for at sikre en turnaround i den skrantende israelske forretning. Og hovedpersonen selv er også bevidst om opgaven.

”Vi er nødt til at bygge videre på selskabets igangværende arbejde med at styrke driften, forbedre de finansielle resultater, og repositionere Teva operationelt og finansielt,” sagde Kåre Schultz ifølge Bloomberg på en telekonference i kølvandet på Tevas kvartalsregnskab i denne uge – det første med den tidligere Novo Nordisk- og Lundbeck-mand i spidsen.

Her meldte selskabet om et fortsat pres på sin store generikaforretning, som står for mere end halvdelen af den samlede omsætning. Samtidig stod det klart, at kopikonkurrence fra andre midler er begyndt at ramme selskabets patenterede sklerosemiddel Copaxone, som står for omkring 20 pct. af omsætningen.

De nedslående meldinger sendte aktien ned i det laveste niveau siden årtusindskiftet.

Kan lide det kompliceret

Det er altså en kæmpemæssig udfordring, som Kåre Schultz står over for i sit nye job, men som han sagde til MedWatch i kølvandet på sin udnævnelse til adm. direktør for Teva:

"Jeg kan godt lide, når det er kompliceret og svært, så det var et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til."

Derfor er Hard-Kåre også sprunget direkte i ilden og udtalte sig altså allerede telekonference dagen efter, han var tiltrådt sin nye stilling. Det imponerer Jeremy Levin, der betegner danskeren som ”en modig leder”.

Det er i øvrigt første gang i Tevas 116 år lange historie, at selskabet har udpeget en ikke-jødisk person til at lede sin forretning.

Investeringsøkonom om Kåre Schultz' nye job: "Velkommen til økonomihelvedet i Teva" 

Teva-aktien banket 17 år tilbage efter svagt regnskab

Teva bekræfter: Kåre starter onsdag 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier