MedWatch

Medicinal & Biotek

Novo Nordisk tester nyt program i USA: "Tag din medicin og du får den billigere"

Novo Nordisk har indgået en ny aftale i USA om en pilotprojekt, hvor diabetespatienter kan optjene rabatter på selskabets lægemidler ved for eksempel at tage deres medicin og forny deres recepter til tiden. Ifølge selskabet er det første af en række projekter, man vil teste for at nedbringe amerikanske patienters egenbetaling til medicin.

Teva dropper Neurosearch-projekt: "Det var en svær beslutning"

Israelske Teva har endegyldigt stoppet udviklingen af lægemiddelkandidaten pridopidin, som stammer fra danske Neurosearch og tidligere var danskernes hovedkandidat. "Det var en svær beslutning," lyder det fra det israelske selskab, mens Neurosearch-topchef Allan Andersen påpeger, at man hele tiden har set projektet "som en lodseddel".

Bioportos afgående finanschef får nyt job i fermenteringsselskab

Jakob Brix Christensen, finanschef i Bioporto, skifter væk fra medicinalbranchen, men bliver ved biologien, da han for fremtiden er ny finanschef i fermenteringsselskabet Unibio. Det skriver selskabet samtidig med, at Bioporto har annonceret Bavarians finansdirektør, Ole Larsen, som erstatning.

Lidt for hurtigt biotekselskab får alligevel godkendelse hos FDA

Det amerikanske biotekselskab Rigel Pharmaceuticals, som i sidste uge ved en fejl kom til at skrive, at det havde fået godkendt sit lægemiddelhåb hos FDA, har nu rent faktisk fået godkendt sit lægemiddelhåb hos FDA. En række lykkeriddere har tjent penge på fejlen.

Stor partner-aftale sikrer Nordic Bioscience bedste år nogensinde

Overskuddet skød i 2017 i vejret for biotek- og CRO-selskabet Nordic Bioscience, og det er med til at finansiere selskabets kliniske aktiviteter. "Vi er ikke meget for den klassiske biotekmodel, hvor man beder andre om penge," lyder det fra direktør Morten Karsdal.

Bavarians finansdirektør skifter til Bioporto

Ole Larsen, finansdirektør i Bavarian Nordic, bliver fra juni finansdirektør i diagnostikselskabet Bioporto. Han skal hjælpe med at bringe selskabet "op i en anden klasse," siger Bioportos adm. direktør.

Dansk Roche-center mister også bestyrelsesformand

Formanden for bestyrelsen i Roche Innovation Center Copenhagen er fratrådt af personlige årsager, og pladsen står nu tom. Afgangen sker kun kort tid efter, at også direktøren for centeret, Bo Rode Hansen, har forladt sin stilling.

Bavarian-topchef: Vi må tage ansvar for aktiekursuro

Bavarian Nordics adm. direktør, Paul Chaplin, medgiver, at han og resten af ledelsen må tage ansvaret for den uro, der har været om selskabets aktie i den seneste tid. "Ingen er mere skuffet end jeg for aktiekursens udvikling," lød det ifølge Børsen fra topchefen på tirsdagens generalforsamling.

ALK-partner indgår prisaftale for tabletvaccine i Japan

ALK's japanske partner Torii har nu indgået en aftale om prisen for tabletvaccinen Cedarcure på det japanske marked, hvor ALK-midlet samtidig er blevet tilskudsberettiget. Det åbner op for et nyt stort marked for det danske selskab, når produktet lanceres i de kommende måneder.

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier