MedWatch

Medicinal & Biotek

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Ny lov skal beskytte virksomheders hemmeligheder

Forretningshemmeligheder er blevet så vigtige, at de nu får deres egen lovgivning, og det kan blive særlig vigtigt for life science-industrien, siger en advokat, da det lægger pres på både virksomhederne og deres ansatte.

GlaxoSmithKline sadler om i Afrika

I det seneste forsøg på at rette op på GlaxoSmithKlines konkurrenceevne, prøver selskabets topchef Emma Walmsley nu at få styr på udgifterne i selskabets Afrika-division.

Storbritannien afviser rutinebrug af Genmabs Darzalex

Det britiske prioriteringsinstitut mener ikke, at Genmabs guldæg Darzalex skal bruges rutinemæssigt til behandling af knoglemarvskræft i det britiske sundhedsvæsen. Lægemidlet kan dog gives til visse patienter, efter de har udtømt alle andre behandlingsmuligheder.

Svenske Alteco Medical undersøges for korruption i Italien

Det svenske biotekselskab Alteco Medical bliver nu formelt undersøgt for mistanke om korruption i en omfattende sag i Italien, hvor adskillige personer og selskaber er involveret. Selv afviser Alteco Medical at have gjort noget galt og erklærer sig uskyldig i alle anklager.

Patent på Johnson & Johnsons kræftblockbuster kendt ugyldigt

Det amerikanske patentkontor har vendt tomlen nedad til Johnson & Johnsons patent på det succesfulde prostatakræftmiddel Zytiga. Det åbner op for konkurrenter i kullisen, der med kopiversioner vil lukrere på det mia. dollar store marked for behandling af prostatakræft.

Novo Nordisk hæver insulinpriserne i USA

Novo Nordisk har for første gang i mere end 2 år hævet de officielle priser på sine langtidsvirkende insulinpræparater i USA. Det kan vidne om et mindsket prispres på det vigtige marked, mener en analytiker.

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier