MedWatch

Medicinal & Biotek

Svensk biotekselskab vil udvikle kræfttablet med japansk partner

Ascelia Pharma med danske Magnus Corfitzen i spidsen er gået sammen med japanske Taiho Oncology om at udvikle en ny, samlet behandling af kræft, der kombinerer Ascelia Pharmas kemoterapi med japanernes lægemiddel, der i dag bruges mod mave- og tyktarmskræft. Begge midler er tabletbaserede.

Novo-pengetank øger sats på fransk-amerikansk biotekselskab

Novo Holdings' arm for større virksomhedsinvesteringer, Novo Ventures, er med i en 80 mio. dollar stor kapitalrejsning, som biotekfirmaet Amolyt Pharma er lykkedes med at lande til at udvikle videre på selskabets pipeline af midler mod endokrine sygdomme.

Trods prisnedslag nægter Medicinrådet atter at udvide brug af muskelsvindmiddel fra Biogen: "Vi har strakt os meget langt"

Medicinrådet vil trods endnu et nedslag i prisen på Biogens muskelsvindmiddel, Spinraza, ikke anbefale det til brug hos andre end den snævre patientgruppe, der i dag får tilbudt midlet. Det er sjette gang, Medicinrådet vender tomlen nedad til Biogens bestræbelser på at få udvidet anvendelsen af medicinen, og også Roche får – trods data i en bredere population – formodentlig afslag på deres middel på muskelsvind, Evrysdi, til de ældre patienter.

CHMP anbefaler ni nye lægemidler og afviser ét

Roche og Biogen er blandt de selskaber, som får en anbefaling til ny medicin, efter det europæiske lægemiddelangenturs ekspertpanel, CHMP, har holdt dets september-møde. Pfizer får som eneste selskab afvist et lægemiddel.

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier