MedWatch

Storinvestor giver nyt liv til opkøbsrygter om BMS

En amerikansk storinvestor, som er kendt for at købe sig ind i selskaber og gennemtvinge ændringer, har købt en aktieandel i Bristol-Myers Squibb. Det puster til de opkøbsrygter, som hænger omkring selskabet.

Foto: /Ritzau/AP/Mel Evans/

Det er hårde tider for den amerikanske medicinalkoncern Bristol-Myers Squibb, som ikke blot presses af eksterne konkurrenter, men også af sine egne investorer, som kræver handling. Og nu er endnu en handlekraftig storinvestor trådt ind i selskabet i skikkelse af Carl Icahn.

Det skriver Endpoints.

Den velhavende aktivistinvestor har en lang forhistorie for at købe sig ind i selskaber og gennemtvinge ændringer, og på biofarmaområdet har han blandt andet været primus motor på en gennemgribende ændring i ledelsen i selskabet Biogen tilbage i 2010.

Carl Icahns indtog i BMS giver ny næring til de opkøbsrygter, der har floreret omkring selskabet i den seneste tid. Blandt andet har en anden storinvestor i selskabet, Jana Capital, presset på for ændringer i selskabet.

Det fik ifølge Endpoints for nylig BMS til at annoncere et markant tilbagekøb af egne aktier for 2 mia. dollars for at dæmpe gemytterne, mens man også har bragt tre nye medlemmer ind i bestyrelsen. Men Carl Icahns aktiekøb får altså opkøbsrygterne til at tage til igen.

Som branchemediet påpeger, skal der dog en yderst pengestærk aktør på banen, hvis det amerikanske selskab skal blive solgt.

Til trods for en hård tid på aktiemarkedet siden starten af august sidste år, da selskabets helt store lægemiddelhåb, kræftblockbusteren Opdivo, skuffede i et klinisk studie, ligger selskabets markedsværdi på nuværende tidspunkt på godt 92 mia. dollars – eller 651 mia. kr.

Selskabets aktiepris steg fra 53,61 dollars stykket til 55,76 dollars stykket på blot et kvarter i kølvandet på historien om aktiekøbet tirsdag eftermiddag amerikansk tid. Siden faldt aktien dog en smule igen og lukkede i 54,75 dollars stykket.

BMS rygtes som opkøbsmål

BMS tredobler bundlinjen, men skuffer

BMS omstrukturerer F&U og produktion

BMS mister 134 mia kr efter forfejlet studie

BMS har mistet 285 mia kr på godt to måneder

Roche-middel presser BMS’ guldæg

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier