MedWatch

Medie: Genmab er verdens bedste aktie

Ifølge erhvervsmediet MarketWatch har Genmab-aktien været den stærkeste performer i verden på tværs af alle sektorer i løbet af de seneste fem år.

Det er nok de færreste investorer og industriobservatører i Danmark, der ikke har fået øjnene op for det yderst succesfulde biotekselskab Genmab.

Den danske virksomhed er også for alvor ved at skabe sig et navn i det store udland, i hvert fald i medicinal- og biotekkredse, men nu kan det være, at den bredere investorskare også begynder at bide mærke i navnet.

I hvert fald kan det internationale erhvervsmedie MarketWatch berette, at Genmabs aktie har givet baghjul til alle andre i verden på tværs af alle sektorer målt på udviklingen i prisen over de seneste fem år.

Mediet henviser til data fra den finansielle servicevirksomhed FactSet, som viser, at Genmab har lagt hele 2568 pct. til sin aktiepris på et halvt årti. Til sammenligning er prisen på den næstbedste aktie steget med 1562 pct. i perioden. Det drejer sig om den amerikanske online-baserede långiver LendingTree.

Skal man tro data fra Ritzau Finans er udviklingen dog endnu mere imponerende for det danske biotekselskab. Her står Genmabs aktiepris til at være hævet med 3125,43 pct. i løbet af de seneste fem år.

I år alene er aktien steget med 18,93 pct. og ligger nu omkring 1400 kr. stykket. Det giver selskabet en aktuel markedsværdi 84,188 mia. kr.

Udviklingen har også betydet, at selskabet er rykket op i det øverste lag af den danske life science-industri, når det kommer til markedsværdi, sammen med selskaber som Lundbeck (56,816 mia. kr.) og Coloplast (97,733 mia. kr.).

Der er dog stadig et stykke op til den største danske life science-aktør, og største hjemlige aktør overhovedet, i form af Novo Nordisk, der trods en svær tid fortsat kan bryste sig af en markedsværdi på mere end 495 mia. kr.

Darzalex var analytiker-darling i 2016

Finanshus løfter kursmål for Genmab efter lukkerekord

Markedet forventer blockbusterpotentiale for Genmab

Bank: Genmab-middel på vej til milliard-salg

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier