MedWatch

Apotekerkæde tilbyder EpiPen-erstatning til discountpris

Den store sundhedspleje- og apotekerkoncern CVS Health vil fremover tilbyde en erstatning til den udskældte EpiPen fra Mylan til blot 100 dollars. Det er samme pris som originalproduktet havde i 2008 og en tredjedel af prisen på Mylans egen nylancerede generikaversion.

Foto: Mark Zaleski/AP/POLFOTO/arkiv

Der var flere dårlige nyheder for det pressede amerikanske medicinalselskab Mylan og dets kerneprodukt EpiPen, som sidste år tiltrak sig en stor del negativ opmærksomhed.

Den store amerikanske sundhedsplejeaktør CVS Health, der både agerer såkaldt pharmacy benefit manager, der er mellemmand i forhandlinger med forsikringsselskaber og medicinalselskaber, samt driver en kæde af apoteker, har således besluttet at sænke prisen på et lignende produkt.

Det skriver Stat News.

CVS vil fremover sælge produktet Adrenaclick, der ligesom EpiPen er en autoinjector med stresshormonet epinefrin, der bruges til at afværge akutte og livstruende allergiske reaktioner, til en pris på blot 110 dollars stykket.

Kritikken begyndte sidste år at hagle ned over Mylan, fordi selskabet havde hævet prisen fra omkring 100 dollars i 2008 til mere end 600 dollars i et marked, hvor der er få andre alternativer til de livsnødvendige injektionsprodukter.

Dermed vil Adrenaclick blive solgt til stort set den samme pris, som EpiPen lå på i 2008. Samtidig vil produktet koste mindre end en tredjedel af prisen på den generiske udgave af EpiPen, som Mylan selv lancerede kort før årsskiftet.

70 kroner

Adrenaclick kostede tidligere 200 dollars for en pakke med to sprøjter i CVS-apotekerne, og der er altså tale om en halvering af prisen. Det sker ifølge Stat News efter at adskillige kunder har udtrykt vrede over prissætningen på produktet.

Og faktisk kan prisen på EpiPen-erstatning ende med at være endnu lavere for mange kunder, skriver mediet. Mens enhver kan købe produktet til 110 dollars, så kan amerikanere med en kommerciel forsikring få rabat på 100 dollars via en særlig kupon og dermed slipper med blot 10 dollars for en pakke, svarende til små 70 kr.

Til sammenligning sælger CVS den originale EpiPen for 650 dollar pakken, mens den generiske version af det produkt koster 340 dollars pakken.

I 2015 tjente Mylan 1,2 mia. dollars på at sælge EpiPen, og produktet stod dermed for omkring 40 pct. af selskabets omsætning det år. I kølvandet på hele skandalen omkring produktet er Mylan gået fra en markedsværdi på mere end 26 mia. dollars i august 2016 til nu at være mindre end 20 mia. dollars værd.

 Nu har Mylan lanceret generisk EpiPen 

 Kritikken hagler fortsat ned over Mylan 

 Politikere og fagfolk raser over Mylans prisstigning 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier