MedWatch

Svenske aktører i samarbejde om muskelsvindsmiddel

Karolinska Institutet går nu sammen med et presset svensk biotekselskab om udvikling af en lægemiddelkandidat til behandling af en sjælden form for muskelsvind.

Foto: Karolinska Institutet, PR

To svenske aktører er i denne uge gået sammen i et nyt samarbejde om udvikling af et lægemiddel til behandling af en sjælden form for muskelsvind.

Det skriver FierceBiotech.

Biotekselskabet NeuroVive Pharmaceutical, der er baseret i Lund, har således underskrevet en forskningsaftale med Karolinska Institutet i Stockholm om udviklingen af kandidaten NV556 til behandling af mitokondriel myopati. Det er en såkaldt mitokondrie-sygdom, der omfatter en lang række syndromer, som skyldes at mitokondrierne, kroppens energikraftværk, ikke fungerer som de skal.

Kandidaten blev oprindeligt set som en behandling af leversygdommen NASH, som for alvor er kommet i søgelyset i de seneste år, efter Novo Nordisk og en række andre storaktører er begyndt at fokusere på sygdommen. Men NeuroVive har ifølge FierceBiotech oplevet en række kliniske skuffelser i de senere år, som har fået selskabet til at genoverveje sin strategi og sin pipeline.

Gennem det nye samarbejde med Karolinska skal professor Håkan Westerblad fra universitetet studere NV556 i eksperimentelle modeller af mitokondriel myopati. Han har sammen med sit forskerhold tidligere vist, at en effekt fra stoffet cyclophilin i eksperimentelle modeller af sygdommen. NV556 er netop lavet til at hæmme det protein.

FDA godkender omstridt muskelsvindsmiddel

Massiv kritik af FDA efter Sarepta-godkendelse

Sarepta-godkendelse skaber værdihop i muskelsvindsniche

Patient afgået ved døden efter muskelsvindstudie

Biogens muskelsvindsmiddel nærmer sig markedet

Endnu et selskab forsøger sig med muskelsvind

BioMarin jagter ny godkendelse efter muskelsvindsfiasko

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier