MedWatch

Svenske aktører i samarbejde om muskelsvindsmiddel

Karolinska Institutet går nu sammen med et presset svensk biotekselskab om udvikling af en lægemiddelkandidat til behandling af en sjælden form for muskelsvind.

Foto: Karolinska Institutet, PR

To svenske aktører er i denne uge gået sammen i et nyt samarbejde om udvikling af et lægemiddel til behandling af en sjælden form for muskelsvind.

Det skriver FierceBiotech.

Biotekselskabet NeuroVive Pharmaceutical, der er baseret i Lund, har således underskrevet en forskningsaftale med Karolinska Institutet i Stockholm om udviklingen af kandidaten NV556 til behandling af mitokondriel myopati. Det er en såkaldt mitokondrie-sygdom, der omfatter en lang række syndromer, som skyldes at mitokondrierne, kroppens energikraftværk, ikke fungerer som de skal.

Kandidaten blev oprindeligt set som en behandling af leversygdommen NASH, som for alvor er kommet i søgelyset i de seneste år, efter Novo Nordisk og en række andre storaktører er begyndt at fokusere på sygdommen. Men NeuroVive har ifølge FierceBiotech oplevet en række kliniske skuffelser i de senere år, som har fået selskabet til at genoverveje sin strategi og sin pipeline.

Gennem det nye samarbejde med Karolinska skal professor Håkan Westerblad fra universitetet studere NV556 i eksperimentelle modeller af mitokondriel myopati. Han har sammen med sit forskerhold tidligere vist, at en effekt fra stoffet cyclophilin i eksperimentelle modeller af sygdommen. NV556 er netop lavet til at hæmme det protein.

 FDA godkender omstridt muskelsvindsmiddel 

 Massiv kritik af FDA efter Sarepta-godkendelse 

 Sarepta-godkendelse skaber værdihop i muskelsvindsniche 

 Patient afgået ved døden efter muskelsvindstudie  

 Biogens muskelsvindsmiddel nærmer sig markedet 

 Endnu et selskab forsøger sig med muskelsvind 

 BioMarin jagter ny godkendelse efter muskelsvindsfiasko 

Mere fra MedWatch

Snipr Biome-direktør glæder sig over FDA-særstatus

Med en fast track-status fra den amerikanske lægemiddelmyndighed, FDA, ser Snipr Biomes medstifter og adm. direktør, Christian Grøndahl, frem til mere kommunikation med lægemiddelmyndigheden om kandidaten SNIPR001, der nu potentielt også kan komme hurtigere på markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier