MedWatch

Medicinalselskaber advarer mod tysk omsætningsloft

Tyskland vil lægge loft over, hvor meget nye lægemidler må sælge for i deres første år på markedet. Det vækker ganske naturligt bekymring blandt medicinalselskaber.

Tyskland, tysk
Foto: Colourbox

Tyskland barsler med nye tiltag for at holde stigende medicinpriser i skak, og det er noget, der skaber bekymring hos flere store medicinalselskaber, som advarer mod de nye tiltag.

Det skriver Bloomberg.

Selskaber som tyske Bayer AG og schweiziske Roche advarer ifølge nyhedsbureauet om, at de nye tiltag kan ende med at begrænse patienternes adgang til nye innovative lægemidler på Europas største medicinalmarked.

Dieter Weinand, der er direktør for Bayers medicinalforretning, siger til Bloomberg, at de nye forslag ”mangler en fair balance mellem tiltag, der fremmer innovation, og forsøg på at tøjle omkostningerne.”

Grundstenen i det tyske forsøg på at tøjle medicinudgifterne er et forslag om at indføre et loft på 250 mio. euro for, hvad et nyt lægemiddel må sælge for i sit første år på markedet. Når et middel rammer det loft, vil en række kontrolmekanismer, som skal begrænse prisen, træde i kraft.

”Vi er nødt til at bremse priserne præcis når et særligt dyrt lægemiddel er rettet mod en stor gruppe af patienter,” udtalte den tyske sundhedsminister, Hermann Groehe, ifølge Bloomberg i den forgangne uge. Han mener samtidig, at kortsigtede tiltag skal kombineres med mere langsigtede løsninger for at nedbringe medicinpriserne.

Udover omsætningsloftet vil forslaget fra den tyske regering også forlænge et eksisterende prisloft på medicin, som ellers vil udløbe næste år, til 2022. Ifølge regeringen vil forslagene til sammen spare det tyske sundhedsvæsen op til 1,9 mia. euro (14,14 mia. kr.) årligt.

EU slår ned på tysk prisregulering af receptmedicin

Nabolande har flere værktøjer til medicinpriser

Tyskland er den nye slagmark for medicinpriser

Moody's: Medicinindustrien i Europa kan ikke holde tempo

Medicinpriser på dagsordenen ved G7-topmøde

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier