MedWatch

Amerikansk selskab dropper hjertemedicin

Et amerikansk medicinalselskab har droppet udviklingen af et lægemiddel til behandling af hjertesygdomme, som har skuffet i kliniske studier, og retter i stedet fokus mod en anden type lægemiddel på samme område.

Foto: Colourbox

For få måneder siden meldte det amerikanske selskab The Medicines Company om skuffende kliniske data på et eksperimentelt middel mod hjertesygdomme, og nu dropper man helt den videre udvikling af medicinen.

Det skriver FierceBiotech.

Selskabet annoncerede i slutningen af august, at et proof-of-concept-studie med kandidaten MDCO-216 i 40 patienter med koronar hjertesygdom ikke havde ført til stærke nok data, til at studiet kunne stoppes før tid. Dengang lød det dog, at man ville køre ufortrødent videre og kigge på de endelige data.

Men nu siger selskabet ifølge FierceBiotech, at man helt dropper den videre udvikling af medicinen og i stedet retter man fokus mod en anden kandidat på samme område. Medicines Company vil nu bruge kræfter på udviklingen på sit kolesterolsænkende middel PCSK9si, som for nylig leverede gode resultater i et fase 1-studie. Begge kandidater er ifølge selskabets hjemmeside i fase 2-udvikling på nuværende tidspunkt.

Som navnet antyder, så tilhører den nye kandidat i fokus den lovende nye klasse af kolesterolsænkende midler rettet mod enzymet PCSK9.

Sanofi og partneren Regeneron samt rivalen Amgen har allerede lanceret de første midler i denne klasse, Praluent og Repatha, som begge har vist glimrende kliniske resultater i forhold til at nedbringe niveauet LDL-kolesterol i patienter, ofte kaldet ’dårlig’ kolesterol.

Men kommercielt set har lægemiddelklassen skuffet hidtil, og for nylig annoncerede Pfizer, en af de nærmeste udfordrere til de to markedsledere, at man skrinlægger sin PCSK9-kandidat Bococizumab. Det skyldes, at selskabet simpelthen ikke så stor nok fremtidig værdi i projektet.

 Kolesterolbekæmperne får langsom start i Danmark 

 Kolesterolkonkurrenter fremlægger friske data 

 Novartis udlicenserer kolesterolkandidat til opstartsselskab 

 Øjenmedicin sikrer endnu engang vækst i Regeneron 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier