MedWatch

Medie: FDA kan ikke få besat stillingerne

Den private industri lokker dygtige medarbejdere med en højere løn, og det gør det svært for de amerikanske lægemiddelmyndigheder at finde arbejdskraft, skriver Stat News. Det går ud over evalueringen af ansøgninger om godkendelse af ny medicin.

Foto: Andrew Harnik/AP/POLFOTO/arkiv

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har 700 ubesatte stillinger i sin division, som skal godkende nye lægemidler, og store problemer med at hyre og beholde sine ansatte.

Det skriver det amerikanske branchemediet Stat News.

Grunden til den særlige problemstilling er ganske simpelt, at den private life science-industri står klar med helt andre lønninger til de dygtige medarbejdere.

”De kan betale dem omtrent dobbelt så meget, som vi kan,” lød det ifølge mediet for nyligt fra Janet Woodcock, der står i spidsen for FDA’s Center for Drug Evaluation and Research (CDER), på en konference om sjældne sygdomme i byen Arlington, Virginia.

FDA har sat sig et mål om at hyre 1000 nye medarbejdere til at hjælpe med at få ryddet ud i de utallige ansøgninger om godkendelse af generiske lægemidler, som har ophobet sig på myndighedernes bord til trods for, at man godkendte et rekordhøjt antal generiske lægemidler i 2015.

Men i denne del af agenturet var der stadig 200 ubesatte stillinger ved udgangen af september, skriver Stat News.

Og i hele CDER var der 711 ledige stillinger ud af i alt 5525 arbejdspladser, siger talskvinden Theresa Esienman til mediet. Det svarer til, at hver ottende stilling er ubesat.

Stat News skriver med henvisning til opslag på USAjobs.gov, at startlønnen i FDA kan være op til 160.300 dollars om året, svarende til godt en million danske kroner. Men det er tilsyneladende småpenge i forhold til, hvad den private industri betaler.

En nylig undersøgelse fra magasinet The Scientist indikerer da også, at lønniveauet fortsat er langt højere i industrien end i det offentlige eller den akademiske verden.

Undersøgelse: Her får man den bedste life science-løn

FDA skærer i kvalitetskontrollen

FDA åbner op for hurtigere medicingodkendelser

Massiv kritik af FDA efter Sarepta-godkendelse

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier