MedWatch

Celgene køber potentiel Genmab-rival i milliardhandel

Amerikanske Celgene har købt et schweizisk selskab, der fokuserer på midler mod knoglemarvskræft. Dermed opruster man i kampen mod blandt andre Johnson og Johnson og danske Genmab på det område.

Foto: PR

Det amerikanske kræftselskab Celgene bruger nu flere milliarder på at opruste inden for området for behandling af en type knoglemarvskræft kendt som myelomatose. Det er den samme sygdom, som danske Genmabs absolutte kerneaktiv Darzalex primært retter sig mod.

Nyheden blev allerede fredag overbragt af branchemediet Endpoints’ erfarne chef-redaktør John Carroll, der tidligere har haft det overordnede ansvar for FierceBiotech.

Han mener at vide, at Celgene har lukket en aftale om at købe det schweiziske biotekselskab EngMab for 600 mio. dollars eller små 4 mia. kr., og har efter eget udsagn fået det bekræftet af en unavngiven talsmand fra det amerikanske selskab.

Og mens Celgene endnu ikke har sagt noget officielt om opkøbet, så har schweizerne bekræftet på sin hjemmeside, at man nu bliver et datterselskab til Celgene - uden at gå i yderligere detaljer.

EngMab udvikler bispecifikke antistoffer, der binder til henholdsvis kræftceller og kroppens egne sygdomsbekæmpende T-celler for på den måde at dræbe kræftcellerne. Selskabet, som blev grundlagt i 2013, udvikler primært denne type lægemidler mod blodkræft.

Ifølge Endpoints har biotekselskabet en kandidat rettet mod proteinet BCMA på vej til behandling af myleomatose, og Celgene vil i det hele taget bruge EngMabs ekspertise og teknologiplatform inden for dette område og behandling af lymfeknudekræft.

Celgene er blandt de førende selskaber inden for behandling af myelomatose med midler som Revlimid og Pomalyst, men man presses af andre aktører som Bristol-Myer Squibb med midlet Empliciti og Johnson & Johnson med Darzalex, som man altså har købt rettighederne til fra Genmab.

Ifølge talsmanden har Celgene store forventninger til BCMA (b-cell maturation antigen) som biologisk mål for myelomatose-behandling, og ifølge Endpoints er proteinet til stede i 60-70 pct. af alle tilfælde af sygdommen.

 Celgene under beskydning for urent trav 

 Ny kræftkandidat matcher Genmabs guldæg 

 Darzalex-rival nærmer sig EU-godkendelse efter forsinkelse 

 Genmab-rival søsætter stort kræftstudie 

 Amgens Genmab-konkurrent fejler i nyt patientstudie 

 Konkurrencen øges for Genmabs Darzalex 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier