MedWatch

Medicorivaler får nye godkendelser for hjerteudstyr

To af Medtronics nærmeste rivaler indenfor udstyr til udskiftning af hjerteklapper har scoret nye godkendelser af sine produkter i Europa.

En række store medicoselskaber kæmper om at sætte sig på det omfattende marked for medicinsk udstyr til udskiftning af defekte hjerteklapper. Blandt dem er selskaber som Abbott, Boston Scientific, Edwards Lifesciences og Medtronic.

Og mens Medtronic er løbet ind  problemer, da man for nylig advarede om sit udstyr, efter at 19 patienter var døde i forbindelse med brugen af det, så kan to af de andre aktører nu glæde sig over at have fået nye godkendelser for sine produkter.

 Medtronic advarer om hjerteudstyr efter 19 dødsfald 

Branchemediet Mass Device skriver således, at Edwards LifeSciences har fået CE-mærkning for en udvidet indikation for produktet Sapien 3. Det er selskabets nyeste skud på stammen inden for såkaldte TAVR-systemer (transcatheter aortic valve replacement), og denne produktfamilie er sammen med Medtronics CoreValve de meste brugte systemer på området.

Alene i front

Tidligere kunne udstyret kun bruges til patienter, som havde høj risiko for at opleve komplikationer eller dø under åben hjertekirurgi. TAVR-systemer kræver et mindre invasivt indgreb, da det foregår via et kateter.

Men de europæiske myndigheder har nu også givet grønt lys til, at Edwards’ system kan bruges til patienter med mellemhøj risiko (intermediate risk) for komplikationer eller død fra åben hjertekirurgi.

I midten af august – omtrent samme tid, som Medtronic meldte om sine problemer – fik Edwards en lignende godkendelse i USA for både Sapien 3 og et andet produkt kaldet Sapien XT. Sapien 3 blev godkendt til højrisikopatienter i Europa i januar 2014 og til samme patientgruppe i USA i juni 2015.

Sapien 3 er det eneste TAVR-produkt, der også er godkendt til brug i patienter med mellemhøj risiko for komplikationer fra åben hjertekirurgi. Med den nye godkendelse i Europa lægger selskabet formentlig endnu større afstand til rivalen Medtronic.

Endnu en aktør

Men de to konkurrenter kan også skulle forholde sig til en tredje aktør i den nærmeste fremtid. Ifølge Mass Device har Boston Scientific således også fået europæisk CE-mærkning af sit nyeste produkt på TAVR-område kaldet Lotus Edge.

Selskabet fik en tidligere version af sit Lotus-system godkendt i Europa i oktober 2013, men nu kan man ifølge mediet også bruge den nye generation af udstyret til højrisikopatienter i EU. Boston Scientific regner med at gøre produktet tilgængeligt ved ”udvalgte centre” i Europa i den nærmeste fremtid.

 Medtronic i stor tilbagekaldelse 

 Edwards får godkendt nyt hjerteklapudstyr 

 Boston Scientific sikrer sig milliardoption på israelsk selskab 

 Studie: Højrisiko-patienter kan hjælpes af TAVR-indgreb 

 Medtronic opruster på hjerteklapområdet 

 Abbott overtager to hjerteklapselskaber 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier