MedWatch

Abbotts diabetesudstyr stråler i nyt studie

En blodsukkermåler fra amerikanske Abbott har i et nyt studie reduceret antallet af alvorlige tilfælde af lavt blodsukker for diabetikere med 50 pct.

Foto: Abbott/ PR

Det amerikanske medicoselskab Abbott har vist glimrende nye studiedata for en blodsukkermåler, der har formået at sænke tilfælde af lavt blodsukker betydeligt for patienter med type 1 diabetes.

Det skriver Mass Device.

Data fra studiet kaldet Impact, som involverede 328 diabetikere, er netop blevet offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift The Lancet, skriver mediet.

Resultaterne viste, at Abbotts udstyr, FreeStyle Libre, sænkede det samlede antal tilfælde af hypoglykæmi - eller lavt blodsukker – med 38 pct. for de patienter, som brugte blodsukkermåleren, i forhold til patienter, som selv testede deres blodsukkerniveau.

Samtidig var der en reduktion på 40 pct. i tilfælde af hypoglykæmi om natten og en reduktion på hele 50 pct. i alvorlige tilfælde af hypoglykæmi. Man registrerede ikke nogen stigning i langtidsblodsukkeret (HbA1c), eller sikkerhedsproblemer i forbindelse med brug af udstyret.

Abbott får godkendt ny blodsukkermåler

Roches diabetesudstyr får verdenspremiere i Danmark

Dansk selskab rejser millioner til ny blodsukkermåler

Abbott teamer op med fodboldstjerne

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier