MedWatch

Japan sår tvivl om britisk fremtid

En rapport fra den japanske regering peger på, at landets investeringer i lægemiddeludvikling i Storbritannien vil falde i kølvandet på brexit.

Foto: Colourbox

Investeringer i den britiske industri for forskning og udvikling af lægemidler fra det velstående asiatiske land Japan bliver formentlig noget mere begrænsede i den nærmeste fremtid.

Det er ifølge Reuters en af konklusionerne i en ny rapport om konsekvenserne af Storbritanniens udtrædelse af EU, som er blevet udarbejdet for den japanske regering.

Rapporten blev bestilt af den japanske regering kort efter den britiske afstemning, der som bekendt førte til, at Storbritannien skal forlade EU-samarbejdet, og den blev offentliggjort i slutningen af sidste uge.

I forhold til medicinal- og biotekområdet er den overvejende bekymring fra Japan udsigten til, at Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, skal flyttes væk fra London efter brexit.

”Den appel, London har som et miljø for udvikling af lægemidler, ville gå tabt. Det kan tvinge japanske selskaber til at genoverveje deres forretningsaktiviteter,” lyder det blandt andet fra den særlige task force, som har udarbejdet rapporten.

Flere tegn

De fleste japanske virksomheder har deres europæiske hovedkvarterer i London eller andre steder i Storbritannien – det gælder ikke kun på life science-området men i særdeleshed også for finansielle virksomheder. I rapporten peges det på, at næsten halvdelen af al japansk investering i Europa - som har skabt 440.000 nye arbejdspladser i vores verdensdel - endte i Storbritannien sidste år. Men sådan kommer det altså næppe til at se ud frem over.

Det er ikke første gang, at man ser spæde tegn på et opbrud mellem Japan og Storbritannien på life science-området.

Flere selskaber er kommet i klemme eller har følt sig uretfærdigt behandlet i det britiske sundhedssystem i den seneste tid, ligesom en række af de største japanske medicinalselskaber har lukket ned for faciliteter i landet.

I det bredere perspektiv var den britiske premierminister, Theresa May, søndag ude på det store G20-topmøde i Kina og sige, at landets regering vil fremlægge sine planer for en udtrædelse af EU i ”de kommende uger”.

 Vil den japanske medicinalindustri droppe Storbritannien? 

 Astellas suspenderes fra britisk industriforening 

 AstraZeneca køber respiratorisk forretning fra Takeda 

 Astellas sælger amerikansk produktionsselskab 

 Big Pharma-bosser afviser at forlade USA 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier