MedWatch

AstraZeneca vil sælge, men beholde, hovedkvarter i USA

AstraZeneca vil nu frasælge sit amerikanske hovedkvarter i Delaware. Selskabet har dog ikke nogen planer om at forlade lokalerne.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/POLFOTO/arkiv

Den britisk-svenske medicinalkoncern AstraZeneca har smækket et 'til salg'-skilt på sit amerikanske hovedkvarter i delstaten Delaware. Men det betyder dog ikke, at man har pakket flyttekasserne.

Det skriver FiercePharma.

Branchemediet henviser til en artikel fra det lokale medie Delawareonline, som kan berette, at manøvren simpelthen er et forsøg fra selskabets side på at spare penge. AstraZeneca vil således sælge de amerikanske faciliteter for herefter at leje sig ind i stedet, hvilket skal frigøre nogle penge.

Ifølge Fierce skriver en talskvinde for selskabet, Abigail Bozarth, at man overvejer en ombygning af hovedkvarteret, og det er altså i den forbindelse, at man har besluttet at sætte faciliteterne til salg.

Manøvren er blot den seneste i en række forsøg fra selskabet på at skaffe kontanter gennem frasalg. I løbet af den seneste tid har AstraZeneca solgt godt ud af de mere perifere dele af sin portefølje og pipeline.

I starten af juli solgte selskabet for eksempel rettighederne til to lægemidler mod hudsygdomme til danske Leo Pharma i en handel, der kan koste danskerne op mod 7,5 mia. kr. Og for mindre end en uge siden indgik AZ en aftale om at sælge en portefølje af lægemidler mod infektionssygdomme til amerikanske Pfizer. Den handel kan i yderste instans give selskabet godt 10 mia. kr. i kassen.

 Leo Pharma indgår milliardaftale med AstraZeneca 

 Leo-chef: ”Det er en ganske særlig dag” 

 Pfizer betaler milliarder for AstraZeneca-portefølje 

 AstraZeneca indgår sydafrikansk milliardhandel 

 AstraZeneca sælger – igen – rettigheder til gigtmiddel for milliardbeløb 

 AstraZeneca sælger rettigheder til gigtmiddel for milliardbeløb 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier