MedWatch

Britiske lungeselskaber slår sig sammen

Et britisk selskab, der fokuserer på lægemidler mod respiratoriske lidelser, har opslugt en hjemlig rival i en milliardhandel.

lunge lunger røntgen
Foto: Colourbox

Der er blevet skabt en ny stærk aktør på det europæiske marked for behandling af respiratoriske sygdomme i denne uge.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har selskabet Vectura således indgået en aftale om at opkøbe sin rival, Skyepharma, for 441 mio. pund eller godt 4,2 mia. kr. Begge selskaber er fra Storbritannien.

Sammenlægningen af de to selskaber vil skabe en ny ekspert på området for lungesygdomme med en række inhalatorteknologier i porteføljen, og som ifølge Reuters vil have en markedsværdi på mere end 1 mia. pund.

Begge selskaber modtager royalties fra en række markedsførte produkter, mens Vectura barsler med en generisk version af GlaxoSmithKlines blockbuster på lungeområdet, Advair, som kan blive godkendt til markedet allerede næste år.

GSK nærmer sig godkendelse af nyt astmamiddel

GSK-middel fejler i kæmpe KOL-studie

AstraZeneca køber respiratorisk forretning fra Takeda

AstraZeneca køber ind hos svenske Orexo

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier