MedWatch

J&J frasælger australsk opium-selskab

Verdens største life science-virksomhed, Johnson & Johnson, har ifølge Bloomberg indgået en aftale om at sælge et australsk selskab, som fremstiller aktive ingredienser til smertestillende midler fra opiumvalmuer.

Afghanske bønder plukker opiumvalmuer, der kan bruges til at fremstille morfin og andre smertestillende midler. Foto: Allauddin Khan/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske storkoncern Johnson & Johnson, som har omfattende aktiviteter på måde medico- og medicinalområdet, har indgået en aftale om at frasælge et australsk selskab til en amerikansk kapitalfond.

Det skriver Bloomberg på baggrund af oplysninger fra en kilde tæt på selskaberne.

Den unavngivne kilder siger til nyhedsbureaet, at J&J er blevet enig med SK Capital Partners LP om frasalget af Tasmanian Alkaloids Pty. Det er et selskab, som fremstiller aktive ingredienser til morfin og andre smertestillende midler fra opiumvalmuer.

Ifølge Bloomberg er Tasmanian Alkaloids, som tidligere var et datterselskab til selskabet Abbott Laboratories, en af blot nogle få aktører, som har lov til at fremstille lægemiddelingredienser fra opiumvalmuer. Sidste år solgte GSK en lignende forretningsdel i Australien til indiske Sun Pharmaceutical Industries.

Der meldes ikke noget om de økonomiske perspektiver i J&J’s frasalg, men ifølge kilden forventes handlen at gå igennem i løbet af sommeren.

FDA sætter stopper for smertemiddel-studie

Glem pillerne, nu kan smerter klares med et plaster

Studie: Ny type smertemedicin forhindrer overdoser

USA godkender morfin-fri smertemedicin

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier