MedWatch

Novartis-direktør revser amerikanske betalere

Direktøren for schweiziske Novartis’ medicinalforretning er alt andet end imponeret over de instanser, der skal sikre, at ny medicin når frem til amerikanske patienter, siger han til Reuters.

Foto: Georgios Kefalas/AP/POLFOTO/arkiv

I 2015 godkendte de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, hele 45 nye lægemidler til markedsføring, hvilket var det største antal siden rekordåret 1996.

Men mens myndighederne har haft travlt med at godkende lægemidlerne, så er det knebet mere for statslige og private sundhedsforsikringsudbydere med at gøre dem tilgængelige for amerikanske patienter.

Det siger David Epstein, der står i spidsen for medicinalforretningen for schweiziske Novartis, i et interview med Reuters.

Koncerndirektøren giver det fodslæbende amerikanske system skylden for, at selskabets nye hjertemedicin Entresto, som ellers er blevet spået multi-blockbuster-status, blot solgte for 5 mio. dollars i fjerde kvartal af 2015.

Han mener, at man i Europa er langt hurtigere til at sikre tilskud for og dermed adgang til ny medicin.

Novartis laver endnu et dyk

Novartis-gigtmiddel rykker frem i USA

FDA godkender mulig mega-blockbuster fra Novartis

Novartis’ mulige multi-blockbuster får grønt lys i EU

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier