MedWatch

Betalerne vinder den amerikanske priskrig

En ny amerikansk analyse viser med al tydelighed, at aktørerne på betalersiden har held med at presse medicinalselskaberne og få sat en stopper for prisstigninger på innovative lægemidler.

Foto: Colourbox

Det er efterhånden velkendt i medicinalindustrien, at de amerikanske betalere for lægemidler i form af forsikringsselskaber og ikke mindst pharmacy benefit managers er gået i offensiven for at presse priserne på innovative, nye lægemidler ned. Og det ser ud til, at de har held med det foretagende.

Det skriver Bloomberg med henvisning til en ny analyse af medicinpriserne i USA.

Analysen fra SSR Health, som blev offentliggjort i denne uge, viser ifølge nyhedsbureauet, at priserne på patenterede lægemidler i USA efter diverse rabatter kun er steget med marginale 0,7 pct. i årets andet kvartal set i forhold til samme periode sidste år. I andet kvartal 2014 var stigningen derimod på 4,4 pct.

Det skyldes ikke mindst at pharmacy benefit managers som Express Scripts og CVS er begyndt at følge en ny strategi, hvor man simpelthen udelukker flere storsælgende lægemidler fra sine lister over foretrukne lægemidler, hvis selskaber ikke er villige ti at tilbyde rabatter – noget som blandt andre danske Novo Nordisk har fået at føle.

Pharmacy benefit managers forhandler sig frem til priser med medicinalselskaberne og sælger herefter pakker af lægemidler videre til de amerikanske udbydere af sundhedsforsikringer.

Inflationen i priserne på patenterede lægemidler er ifølge Richard Evans, der er analytiker for SSR Health, ”så lav som den har været i meget lang tid”.

Det er dog især en række lægemiddelkategorier, som trækker det samlede billede ned. Ifølge analyseselskabet er priserne på hepatitis-medicin således faldet med 25 pct. i kvartalet, mens langtidsvirkende insulin er faldet med omkring 18 pct. og hurtigvirkende insulin er faldet med 8 pct.

 Ny Express Scripts-topchef vil fortsætte opkøbsrunden 

 Amerikansk priskrig begyndt 

 Express Scripts klar til at droppe Sovaldi 

 Hård amerikansk brydekamp i vente for Novo Nordisk 

 Danske Capital: Opkøb kan føre til prisstigninger i USA 

 CVS dropper Viagra  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier