MedWatch

Forskere vil teste Ecstasy mod angst

En gruppe forskere fra Californien undersøger nu, om det ulovlige stof Ecstasy kan bruges til at bekæmpe angst blandt dødeligt syge patienter.

Foto: Psykiatrisk hospital Risskov / foto: Jan Dag

Kan det ulovlige, psykedeliske stof Ecstasy bruges til at bekæmpe angst? Det spørgsmål vil en gruppe forskere fra USA forsøge at besvare i den nærmeste fremtid.

Det skriver Reuters.

Forskerne fra den californiske organisation Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies har således indledt et studie i en gruppe af dødeligt syge patienter for at finde ud af, om det syntetisk fremstillede stof 3,4-methylendioxy-N-methylamfetamin (MDMA) – populært kendt som Ecstasy – kan mindske angst blandt patienterne.

Den forventede levetid for patienterne er minimum ni måneder, mens studiet vil løbe i op til et år, hvor patienterne enten vil få Ecstasy eller et placebomiddel, som ikke indeholder et virksomt stof. Samtidig vil patienterne gennemgå terapi.

Ifølge talsmanden Brad Burge er målet med studiet at finde ud af, om man ved hjælp af psykoterapi og brugen af Ecstasy kan give patienterne med svære tilfælde af angst og depression pga. deres sygdomme en smule fred i deres sidste tid.

 Forsker gør "Fantasy" til virkelighed 

 Forsker: Magiske svampe kan behandle depression 

 Depressionsforsøg med ’magiske svampe’ løber ind i problemer 

 Biotekselskab vil bekæmpe sygdomme med cannabis 

 Apple køber stofmisbrugsbehandling 

 Psykiatrisygehus vil behandle med kunstlys 

 De illegale stoffer rykker hurtigt på de sociale medier 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier