MedWatch

Medicokæmpe forsøger sig med skattemanøvre

Amerikanske Wright Medical Group vil fusionere med hollandske Tornier NV og flytte sit hovedsæde til Europa. Det er den tredje såkaldte ”Tax Inversion”-handel, siden de amerikanske skattemyndighederne indskærpede regler på området for netop at undgå disse aftaler.

Foto: Colourbox

Det amerikanske medicoselskab Wright Medical Group, der producerer knogleimplantater, vil nu fusionere med sin hollandske konkurrent Tornier NV. Det skriver Bloomberg.

Det nye selskab vil hedde Wright Medical Group NV og vil flytte sin officielle adresse til Holland, mens det nuværende hovedkvarter i byen Memphis vil blive koncernens amerikanske hovedsæde.

Aktionærerne i det nuværende amerikanske selskab vil sidde på aktiemajoriteten i det sammenlagte selskab med 52 pct., oplyser Bloomberg.

Den foreslåede fusion, som vil skabe et selskab med en samlet markedsværdi på 3,3 mia. dollars, er ifølge mediet den tredje, siden de amerikanske skattemyndigheder i midten af september indskærpede landets skatteregler for netop at komme den slags handler – kendt som Tax Inversion Deals - til livs.

 USA går til kamp mod skatteunddragelse 

 Irland vil lukke skattesmuthul 

 AbbVie opgiver endegyldigt køb af Shire 

 Denne milliardhandel fortsætter ufortrødent

 Medicokæmpe i milliardsalg 

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier