MedWatch

Lungekræft kan ”gemme sig” i 20 år

Ny forskning viser, at lungekræft kan ligge i dvale i kroppen i mere end 20 år, før sygdommen går i udbrud, hvilket er blandt de væsentligste grunde til, at den er så svær at behandle.

Foto: Colourbox

Patienter kan bære rundt på de genetiske ændringer, der med tiden fører til lungekræft i mere end 20 år, før sygdommen for alvor bryder ud. Det viser to nye forskningsprojekter ifølge Reuters.

De to projekter, der har undersøgt udviklingen af lungekræft – en sygdom som slår mere end 1,5 millioner mennesker ihjel hvert år, peger på, at kræftceller kan udvikles sig langsomt over en længere periode efter de første genetiske fejl og ændringer sætter ind.

Det betyder, at kræftcellerne kan udvikle adskillige nye mutationer og dermed gøre forskellige dele af den samme tumor genetisk unikke. Så når patienten flere år senere bliver diagnosticeret med kræft, har sygdommen allerede udviklet sig ned af en række evolutionære stier, hvilket gør det utrolig svært at behandle patienter, skriver nyhedsbureauet.

De nye studier giver endnu et bevis på, hvor forskelligartet en sygdom kræft egentlig er, og bekræfter formodningen om, at der er brug for en lang række målrettede behandlingsmuligheder for at kunne behandle kræftpatienter effektivt.

Samtidig understreger det behovet for, at opdage kræft – i dette tilfælde lungekræft – så tidligt så muligt i forløbet, og også helst før man ser tydelige tegn på sygdommen.

Gigant mod lilleput i lungekræftkapløb

Immunterapier kan puste nyt liv i fejlslagne kræftvacciner

Pfizer og Merck vil kombinere kræftmidler

AZ indgår to nye diagnostik-aftaler

Læs artiklen fra Reuters her.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier