MedWatch

FDA foreslår regler for brug af sociale medier

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har offentliggjort et nyt forslag til retningslinjer for medicinal- og medicoselskabers brug af sociale medier.

Foto: Joerg Koch

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA offentliggjorde i denne uge et forslag til nye retningslinjer for medico- og medicinalselskabers brug af sociale medier som Twitter og Facebook. Det skriver Reuters.

De foreslåede regler, som ifølge mediet har været længe ventede, vil i bund og grund begrænse selskabernes mulighed for at promovere sine produkter via sociale medier, da det vil være påkrævet at selskaberne oplyser om potentielle bivirkninger, samt den helt specifikke indikation, som midlet er godkendt mod.

Herudover skal man også indsætte et link til en side med detaljerede oplysninger om lægemidlet og dets bivirkninger. Hvis der er tale om en rettelse af fejlagtige informationer fra andre personer eller selskaber, er det dog ikke påkrævet at oplyse om bivirkninger og indikation, skriver mediet.

 Direktør: Slæk på frygten for sociale medier  

 Novo Nordisk er blandt giganterne på de sociale medier 

 Medicinalbranchens balløver og bænkevarmere 

 Rådgiver: Medicinalindustrien giver sig i kast med Wikipedia 

Læs artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier