MedWatch

Tidligere ’hepatitis-konge’ dropper hepatitis

En amerikansk medicinalvirksomhed, som for få år tilbage blev set som ’kongen' af hepatitis-markedet, har nu droppet hele sit kliniske udviklingsprogram rettet mod den smitsomme leversygdom.

Foto: Colourbox

Den amerikanske medicinalvirksomhed Vertex Pharmaceuticals har netop præsenteret et kvartalsregnskab, der afslører et underskud på 232 mio. dollar på bundlinjen. Og som om det ikke var nok, har selskabet samtidig set sig nødsaget til at droppe sin engang så lovende kliniske udvikling af nye lægemidler til behandling af hepatitis C. Det skriver FierceBiotech.

Ifølge mediet blev Vertex for tre år siden set som ’den nykronede konge' af hepatitis C-markedet, da man netop havde fået godkendt lægemidlet Incivek af de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA. Lægemidlet var på det tidspunkt godt på vej til at blive standardbehandlingen mod leversygdommen.

Men på nuværende tidspunkt er Gilead Sciences stærkt på vej til at sætte sig tungt på det marked med blockbusteren Sovaldi, der i årets første kvartal solgte for hele 2,27 mia. dollar på verdensplan. Og det har altså kostet for Vertex Pharmaceuticals, som er så modløse, at man nu helt dropper sit fokus på hepatitis C.

Dermed afhænger selskabets succes nu udelukkende af, hvordan man klarer sig på markedet for behandlinger af den arvelige sygdom cystisk fibrose, hvor lægemidlet Kalydeco stadig øger omsætning, og man har et nyt kombinationsmiddel, VX-661, i fase 2.

Læs artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier