MedWatch

Celgene køber kandidat for op til 14 mia. kr.

Det amerikanske biofarma-selskab Celgene har opkøbt en lægemiddelkandidat til behandling af Crohns sygdom i en handel, der kan løbe op i 14 mia. kr.

Foto: PR

Den amerikanske biotekkæmpe Celgene har netop købt rettighederne til en lovende lægemiddelkandidat til behandling af Crohns sygdom – også kendt som kronisk tarmbetændelse – fra irske Nogra Pharma. Det skriver branchemediet FierceBiotech.

Og den amerikanske koncern har så store forventninger til kandidaten, GED-0301, at man er gået med til at betale et potentielt tocifret milliardbeløb for rettighederne.

Celgene har således smidt 710 mio. dollars på bordet nu og her, ligesom man har sagt ja til at betale 815 mio. dollars i udviklingsrelaterede milepælsbetalinger, samt 1,1 mia. dollars i salgsrelaterede betalinger. Det sidste forudsætter dog, at lægemiddelkandidaten fremviser salgstal på 4 mia. dollars på et år.

I alt kan handlen altså komme til at koste Celgene 2,6 mia. dollars, hvilket svarer til lige godt 14 mia. kroner.

Fase 3 i år

Kandidaten er et såkaldt antisense-lægemiddel, som er lægemidler, der består af korte DNA- eller RNA-sekvenser, som kan hæmme gener i at danne sygdomsfremkaldende proteiner. GED-0301 er helt konkret rettet mod et messenger RNA, eller blot mRNA, kaldet Smad7.

Lægemidlet er beregnet til behandling af moderate til svære symptomer på Crohns sygdom.

Ifølge mediet har det irske selskab allerede færdiggjort et placebo-studie i klinisk fase 2 med 166 patienter med kronisk tarmbetændelse, og Celgene har nu planer om at påbegynde et fase 3-studie med kandidaten inden udgangen af 2014.

Læs artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier