MedWatch

FDA sætter kolesterolmedicin under luppen

FDA vil have medicinalvirksomheder til at undersøge risikoen for såkaldte neurokognitive bivirkninger i forbindelse med de nye kolesterolnedsættende PCSK9-hæmmere.

Foto: Colourbox

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har rettet et kritisk øje mod den nye klasse af kolesterolnedsættende lægemidler kendt som PCSK9-hæmmere. Det skriver Reuters.

Senest har myndighederne bedt franske Sanofi og dennes amerikanske samarbejdspartner Regeneron Pharmaceuticals om at undersøge risikoen for såkaldte neurokognitive bivirkninger i forbindelse med selskabernes PCKS9-hæmmer alirocumab. Det oplyste Sanofi ifølge mediet i sin årsrapport i den forgangne uge.

Neurokognitive bivirkninger tæller bl.a. hukommelsestab, dårlig koncentration og paranoia, og en ældre generation af kolesterolnedsættende medicin kendt som statiner, der stadig anses som standardbehandlingen på området, er blevet kædet sammen med disse bivirkninger.

FDA siger ifølge mediet, at man ”er klar over de bekymringer over neurokognitive bivirkninger, der er blevet rejst i forbindelse med andre kolesterolnedsættende lægemidler, såsom statiner” og tilføjer, at man holder nøje øje med problematikken.

Læs artiklen fra Reuters her.

Forskning kan åbne for ny kolesterolbehandling

Amgen tager føringen i kolesterol-ræs

Pfizer satser stort på kolesterol

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier