MedWatch

Tre gange afvist testosteronmiddel godkendt

En testosteron-erstatningsbehandling, der tre gange før er blevet afvist af FDA er nu endelig godkendt.

Foto: Colourbox

Fjerde gang var lykkens gang for det amerikanske biotekselskab Endo International.

Tre gange tidligere havde de amerikanske tilsynsmyndigheder afvist at godkende selskabets testosteron-erstatningsbehandling Aveed, men i fjerde forsøg kom godkendelsen ifølge Reuters i hus.

FDA afviste sidst produktet i maj 2013, hvor man efterlyste, at virksomheden havde brug for en bedre plan til at håndtere risici i forbindelse med den langtidsvirkende medicin, der indeholder testosteron og ricinusolie.

Produktet er nu godkendt til behandling af mandlig hypogonadisme, der opstår, når testiklerne producerer lidt eller ingen hormoner.

Testosteronbehandlinger omfatter i øjeblikket plastre, korttidsvirkende injektioner og geler. AbbVies AndroGel er markedsleder og omsatte i 2012 for omkring 1,2 mia. dollar.

Læs hele historien fra Reuters her.

 Mandligt kønshormon øger risikoen for blodpropper

 Kan testosteron bruges til at behandle diabetes?

 Canadisk firma opslugt i milliardhandel 

 Kræftmiddel kan måske være mandlig p-pille 

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier