MedWatch

Demonstranter protesterede mod forkert Merck

En gruppe demonstranter troppede op foran Merck KGaA’s kontorer i London for at protestere mod Merck & Co. – og det er ikke første gang at de to medicinalselskaber, som deler navn, er løbet ind i problemer.

Foto: Merck KGaA/ Merck & Co. - PR

En gruppe demonstranter satte sig i den forgangne uge for at protestere mod medicinalselskabet Mercks involvering i en kampagne, der skal forhindre bredere brug af billig kopimedicin i Sydafrika – en kampagne som i øvrigt har fået Novo Nordisk til at træde ud af en sammenslutning af medicinalselskaber i landet.

 Novo forlader industriorganisation pga. ”satanisk plot” 

 Novo afviser sydafrikansk berøringsangst  

Men desværre tilhørte de kontorer, som aktivisterne troppede op foran, det tyske selskab Merck KGaA og ikke det amerikanske selskab Merck & Co., som faktisk deltager i kampagnen mod generisk medicin i Sydafrika. Det skriver Bloomberg.

Og det er blot det seneste eksempel på forvirring og problemer for de to navnebrødre, tilføjer mediet.

Startede som ét selskab

De to startede som ét selskab, der opstod helt tilbage i 1668, men i 1891 oprettede man et datterselskab i USA, som blev spundet ud af koncernen efter første verdenskrig. Siden har det amerikanske selskab vokset sig betydeligt større end moderkoncernen med en markedsværdi på omkring 160 mia. dollar, mens det tyske selskab har en værdi på små 26 mia. euro, oplyser Bloomberg.

Den eneste nuværende forbindelse mellem de to selskaber er altså navnet.

Kamphaner

I løbet af de seneste par år har de to navnebrødre kæmpet en række kampe om rettighederne til navnet, bl.a. i forbindelse med domænenavne på internettet og brugen af navnet på Facebook.

”Der er ingen tvivl om, at det, at man har to store medicinalselskaber med navnet Merck, fører til en hel del forvirring,” udtaler markedsføringsprofessor Timothy Calkins til mediet.

Begge selskaber har rettigheder til navnet i hver deres geografiske område. Det tyske selskab er kendt som EMD i Nordamerika, mens amerikanerne bærer navnet MSD udenfor USA og Canada.

Vil ikke bøje sig, men…

Konflikten ser ud til at kunne fortsætte en rum tid endnu. Det tyske selskab har i hvert fald ingen intentioner om at bøje sig. Selskabets adm. direktør, Karl-Ludwig Kley, har således sagt til Bloomberg, at det er ”utænkeligt”, at Merck-familien dropper det navn, de har haft i 350 år.

Direktøren, som er uddannet advokat siger, at han vil være ”meget mere aggressiv” i sin promovering af ”det rigtige Merck” fremover, og at han ikke er bange for at gå rettens vej, hvis det bliver nødvendigt.

Han tilføjer dog, at man fører samtalen med sin amerikanske navnebror om at løse konflikten. Direktøren mener, at der er muligheder. ”Men det kræver en god portion vilje og kreativitet fra begge sider,” forklarer han.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier