MedWatch

Rygte: Novartis og Merck i markant byttehandel

Medicinalgiganterne Novartis og Merck kan være på vej til at indgå i en opsigtvækkende byttehandel, som kan medføre, at aktiver til en værdi af mere end 27 mia. kroner skifter hænder. Det skriver Bloomberg.

Foto: Colourbox

Schweiziske Novartis og amerikanske Merck fører i øjeblikket samtaler, som kan munde ud i en bemærkelseværdig byttehandel af aktiver mellem de medicinalgiganter. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg, der har talt med personer tæt på begivenhederne.

Ifølge de unavngivne kilder vil byttehandlen betyde, at Merck overtager schweizernes afdeling for dyresundhedsprodukter og vaccineforretning, mens amerikanernes forretning for håndkøbsmedicin og forbrugerprodukter ryger den anden vej.

Byttehandlen - som vil betyde, at aktiver til en værdi af 5 mia. dollar skifter hænder – er i tråd med begge selskabers strategi, og i øvrigt også på linje med den udvikling man ser i industrien generelt, hvor flere virksomheder skiller sig af med aktiver, som ligger uden for kerneområdet.

”Tallene ser fornuftige ud”, siger analytikeren Steve Scala fra Cowen & Co. til erhvervsmediet, med henvisning til den måske nært forestående handel.

Der er endnu ikke indgået nogen endelig aftale mellem de to selskaber, og det er stadigvæk muligt, at Novartis vælger en anden løsning, siger kilderne til Bloomberg. Ingen af de to selskaber har ønsket at kommentere på sagen.

 Merck kan skabe 13 mia. ved opsplitning 

 Novartis er klar til frasalg og fusioner 

 Novartis frasælger diagnostikafdeling 

Læs hele nyheden fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier