MedWatch

Whistleblowere fik trecifret millionbeløb for at fælde J&J

Otte tidligere sælgere fik hver mere end 100 mio. kroner for at hjælpe amerikanske statsadvokater med at få life science-giganten Johnson & Johnson dømt i en sag om ulovlig markedsføring.

Foto: Colourbox

En række såkaldte whistleblowere har tjent tykt på at hjælpe amerikanske statsadvokater med at få deres tidligere arbejdsgiver Johnson & Johnson dømt for ulovlig markedsføring. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Da verdens største life science-koncern i november i år indgik forlig i en sag om ulovlig markedsføring, markerede det kulminationen på en omfattende sag, som startede næsten ti år tidligere, da den første whistleblower stod frem i starten af 2004.

Det førte til udrulningen af en større sag, hvori J&J blev anklaget for ulovlig markedsføring af lægemidlet Risperdal i USA mellem 1999 og 2005. Sagen endte d. 4. november i år, da koncernen gik med til at betale mere end 11 mia. kroner i bøder og forligsbetalinger for at få en ende på sagen.

 Tocifret milliardbøde til kendt storkoncern 

Men det er altså ikke kun J&J, som sagen har haft store økonomiske konsekvenser for, skriver Bloomberg.

De i alt 8 whistleblowere, som har hjulpet myndighederne, står således til at få mellem 100 og 157 mio. kroner hver for deres deltagelse i sagen, oplyser mediet.

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier