MedWatch

Whistleblowere fik trecifret millionbeløb for at fælde J&J

Otte tidligere sælgere fik hver mere end 100 mio. kroner for at hjælpe amerikanske statsadvokater med at få life science-giganten Johnson & Johnson dømt i en sag om ulovlig markedsføring.

Foto: Colourbox

En række såkaldte whistleblowere har tjent tykt på at hjælpe amerikanske statsadvokater med at få deres tidligere arbejdsgiver Johnson & Johnson dømt for ulovlig markedsføring. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Da verdens største life science-koncern i november i år indgik forlig i en sag om ulovlig markedsføring, markerede det kulminationen på en omfattende sag, som startede næsten ti år tidligere, da den første whistleblower stod frem i starten af 2004.

Det førte til udrulningen af en større sag, hvori J&J blev anklaget for ulovlig markedsføring af lægemidlet Risperdal i USA mellem 1999 og 2005. Sagen endte d. 4. november i år, da koncernen gik med til at betale mere end 11 mia. kroner i bøder og forligsbetalinger for at få en ende på sagen.

Tocifret milliardbøde til kendt storkoncern

Men det er altså ikke kun J&J, som sagen har haft store økonomiske konsekvenser for, skriver Bloomberg.

De i alt 8 whistleblowere, som har hjulpet myndighederne, står således til at få mellem 100 og 157 mio. kroner hver for deres deltagelse i sagen, oplyser mediet.

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier