FDA udpensler app-regler

FDA har udsendt et dokument, som forklarer myndighedernes syn på de hastigt voksende medicinske applikationer til smartphones. Man vil primært koncentrere sig om de apps, som kan udgøre en risiko for patienter, forklarer FDA.

Denne mandag udsendte de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, et dokument for at kaste lys over agenturets regler på området for medicinske applikationer – eller apps – til smartphones. Det skriver Wall Street Journal.

Det betyder, at der vil være forskellige regler for apps, som skal diagnosticere en sygdom eller styre andet medicinsk udstyr, som f.eks. en insulinpumpe, end der vil være for de, som blot skal hjælpe brugerne til at holde den slanke linje eller få et overblik over deres generelle helbred.

Frygt manet til jorden

Der har været nogen bekymring i mobil-software-industrien over, hvor meget FDA ville gå ind og regulere i forhold til de medicinske apps, skriver avisen, men den frygt er altså stort set blevet manet til jorden.

Ifølge en amerikansk advokat, der er specialiseret i medicoområdet, kan kortlægningen af de nye regler føre til øget aktivitet på området for medicinske apps. Mange større koncerner, som hidtil har holdt sig væk fra det ubeskrevede og derfor noget usikre område, vil fremover hoppe med på vognen, siger han til Wall Street Journal.

Ifølge avisen har FDA anslået, at op til 1.000 nye medicinske softwareprodukter til smartphones går i handlen i USA hver måned, og industrien selv har estimeret, at omkring 500 millioner Smartphone-brugere verden over vil gøre brug af såkaldte sundheds-apps i 2015.

Læs hele historien fra Wall Street Journal her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også