Roche afviser mega-fusion

Roches CEO afviser blankt rygterne om, at medicinalselskabet skal fusionere med en anden schweizisk storkoncern, Novartis. Bestyrelsesmedlem har ellers tidligere talt varmt for idéen.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I den forgangne måned luftede et bestyrelsesmedlem fra den schweiziske medicinalkoncern Novartis idéen om, at man kunne være på vej til at fusionere med landets andet store medicinalselskab, Roche. Men skal man tro den adm. direktør i Roche, Severin Schwan, så kan det absolut ikke komme på tale.

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg forklarer han, at en eventuel fusion ikke giver mening.

Den tidligere bestyrelsesformand i Novartis, Daniel Vasella, opkøbte i sin tid i selskabet store aktieandele i Roche, tilsyneladende med det formål at de to selskaber en dag skulle blive et. Men de to familier, som tilsammen sidder på aktiemajoriteten i Roche, har afvist alle tilnærmelser. Og det vil de blive ved med, ifølge Severin Schwan.

”Der er ikke noget, der har ændret sig i forhold til Roches position overfor Novartis. Familierne Hoffmann og Oeri har gentagne gange meldt ud, at de vil holde Roche uafhængigt,” siger topchefen ifølge Bloomberg. De to familier sidder tilsammen på 50,1 pct. af stemmerne i selskabet og kan derfor i fællesskab alene træffe beslutningen.

Han forklarer ifølge mediet, at Roche fortsat vil satse på mindre tilkøbshandler og ikke er interesseret i ”mega-fusioner."

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også