MedWatch

EU brugte næsten 1 billion på kræft i 2009

Den Europæiske Union brugte, hvad der svarer til ca. 940 mia. kr. på omkostninger relateret til kræftbehandling i 2009. Det viser en stor britisk undersøgelse, der samtidig er den første af sin slags nogensinde.

Foto: Colourbox

I løbet af 2009 blev der brugt hele 126 mia. Euro – svarende til ca. 940 mia. kr. - på omkostninger i forbindelse med kræft på tværs af EU. Det viser en stor, britisk undersøgelse ifølge Bloomberg.

51 mia. Euro gik til egentlig sundhedspleje, mens lægemidler tegnede sig for 13,6 mia. Euro, og det tab af produktivitet, som sygdommen medførte, kostede EU-landene 52 mia. Euro. Det oplyser forskerne fra King’s College London, som står bag den nye undersøgelse.

I gennemsnit brugte man i de 27 lande, der var medlem af unionen i 2009, 102 Euro per person på kræftrelateret sundhedspleje, skriver mediet. Der er dog stadigvæk et stykke op til USA, hvor omkostningerne i forbindelse med kræft lå på hele 255 dollar (188 Euro) per person.

Studiet blev finansieret af den amerikanske medicinalgigant Pfizer, og resultaterne er netop blevet offentliggjort i det anerkendte tidsskrift Lancet Oncology.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier