MedWatch

Analyse: Medtronic i gunstig Kina-situation

Medicoselskaber har ganske gode muligheder for vækst på det kinesiske marked. Den amerikanske storkoncern Medtronic er den aktør, som står allerstærkest i det store asiatiske land, viser ny analyse.

Den kinesiske regering forventes at bruge mange flere penge på sundhedspleje i de kommende år, og det kan komme internationale medicoselskaber med afdelinger i Kina til gode. Og den amerikanske gigant Medtronic er den virksomhed, som står med de klart bedste kort på hånden.

Det skriver hjemmesiden FierceMedicalDevices med henvisning til den seneste Healthcare Observer-rapport fra analysebureauet Morningstar.

Det er især et stærkt distributionsnetværk i landet, der kan sikre førerpositionen, skriver hjemmeside. Rapporten slår bl.a. på Medtronics milliardopkøb af det kinesiske ortopædiselskab Kanghui Holdings i 2012 – et opkøb der var med til at sikre det omfattende distributionsnetværk og stærke lokale relationer i landet.

”Medtronic har langt flere fordele end andre medicoselskaber pga. sin omfattende produktportefølje. Med tilgangen af Kanghuis stærke distributionsnetværk har Medtronic åbnet en rute, hvorigennem de kan få sine mange produkter ind i kinesiske hospitaler,” skriver Morningstar i rapporten ifølge FierceMedicalDevices.

Morningstar nævner også andre selskaber, der står på spring til det asiatiske marked, såsom Becton Dickinson og life science-kæmpen Johnson & Johnson, men bureauet påpeger også, at en del af de 14 storaktører, som er inkluderet i rapporten, endnu ikke har distributionspartnere i Kina.

Læs hele artiklen fra FierceMedicalDevices her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier