MedWatch

J&J i ny tilbagekaldelse

Amerikanske Johnson & Johnson er endnu engang tvunget til at trække et produkt fra markedet. Storkoncernen har nu tilbagekaldt omkring 40 produkter siden 2009.

Life science-giganten Johnson & Johnson tilbagetrækker ifølge NBC nu 200.000 flasker af sin Motrin Infants’ Drops fra det amerikanske marked.

Motrin Infant’s Drops er smertemedicin til spædbørn, som er under to år gamle, og tilbagekaldelsen af produktet sker grundet mistanke om, at de pågældende flasker indeholder små plastikstykker.

Man har ikke registreret nogen egentlige problemer i forbindelse med produktet, og det er uvist, om flaskerne rent faktisk indeholder plastikstykkerne, men mistanken om det gør altså, at J&J ikke tager nogen chancer.

Problemet stammer angiveligt fra en sending af det aktive stof i produktet, ibuprofen, som J&J har modtaget fra en ekstern leverandør. Man registrerede de små plastikstykker i et andet produkt, som gjorde brug af den samme sending ibuprofen. Derfor har man altså valgt at tilbagekalde Motrin Infants-produktet.

Ifølge hjemmesiden er det blot den seneste af omkring 40 produkttilbagekaldelser siden 2009 for den amerikanske koncern, som også stod bag de udskældte ASR-hofteimplantater. J&J var i 2010 nødt til at trække mere end 90.000 af disse hofter fra markeder verden over, og det har siden kostet selskabet adskillige milliarder i erstatningssager.

 Muligt milliardforlig på vej i hoftesag 

 Amerikansk læge forlanger kæmpe-erstatning fra J&J

 Johnson & Johnson trækker p-piller tilbage 

 Nye problemer med hofteimplantater 

Læs hele artiklen fra NBC Charlotte her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier