MedWatch

Gode og dårlige nyheder for udskældt diabetesmedicin

Typen af diabetesmedicin kendt som DPP-4-hæmmere er ikke forbundet med en øget risiko for hjerteanfald, viser nyt studie. Til gengæld kan medicinen føre til hjertefejl.

De omdiskuterede DPP-4-hæmmere til behandling af diabetes 2 øger ikke risikoen for hjerteanfald, men medicinen kan i visse tilfælde føre til hjertefejl. Det viser et nyt amerikansk studie af medicintypen ifølge Reuters.

I det omfattende studie undersøgte forskere fra Brigham and Women’s Hospital, AstraZeneca og Bristol Myers-Squibbs Onglyza virkning på 16.492 patienter i løbet af en periode på to år. DPP-4-midlerne blev heller ikke kædet sammen med en øget risiko for betændelse og kræft i bugspytkirtlen, som ellers har været den helt store bekymring.

Den amerikanske undersøgelse, samt et lignende studie af Takedas konkurrerende DPP-4-middel, Nesina, blev præsenteret ved en konference i Amsterdam for nylig og offentliggjort i New England Journal of Medicine.

Nesina-studiet viste ligeledes ingen øget risiko for hjerteanfald, men til gengæld afslørede det heller ikke nogen problemer med hjertefejl.

Flere studier

Dr. Deepak Bhatt fra studiet med Onglyza mener dog stadig, at de problemer hans forskerhold registrerede med hjertefejl, er en generel bivirkning fra DPP-4-medicinen. Han tilføjer, at man formentlig ikke opdagede det i Nesina-studiet, da denne undersøgelse kun involverede 5.380 patienter.

Forskerne fra Brigham and Women’s Hospital, siger, at resultaterne i forhold til hjertefejl er overraskende og at der nu er brug for yderligere studier på området for at få klarhed over omfanget af problemerne.

Ifølge Reuters foretages der netop nu et omfattende studie af Mercks DPP-4-hæmmer Januvia, hvor mere end 14.000 patienter deltager. Resultaterne fra dette studie forventes at foreligge til næste år.

Læs hele nyheden fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier