MedWatch

Ny hjerteanfaldsalarm på vej

Amerikanske forskere har udviklet medicinsk udstyr, som kan forebygge hjerteanfald, samtidig med at det advarer både patienter og hospitaler om nært forestående anfald.

Foto: Colourbox

Forskere fra det amerikanske Banner Heart Hospital har udviklet nyt medicinsk udstyr, som fremover kan gøre livet en hel del lettere for patienter med dårligt hjerte. Det skriver CBS 5 på sin hjemmeside.

Det nye udstyr med navnet Fortify VR er mindre end et sæt spillekort og er beregnet til at blive implanteret under huden. Udstyret fungerer som en hjertestarter, der kan hjælpe patienter med uregelmæssig hjerterytme.

Herudover kan det også advare patienten om nært forestående hjerteanfald, i visse tilfælde flere timer inden problemet opstår, skriver CBS 5.

”Det vil rent faktisk vibrere i brystet. Når patienterne har problemer med blodtilstrømningen, føler de vibrationerne, og så ved de, at det er et tegn på at de skal søge mod et hospital,” siger Dr. Andrew Kaplan, som er en af forskerne bag udstyret, til tv-stationen.

Endelig kan udstyret sende informationerne trådløst til hospitalet, så personalet er forberedte på patientens problem.

Læs hele historien fra CBS 5 her.

Forsiden lige nu

Nye Darzalex-data skal fremlægges på hæmatologikonference

Janssen og Genmab har fået lov til at fremlægge data fra et studie med Darzalex i nydiagnosticerede patienter på den store hæmatologikonference ASH til december. Der er allerede løftet lidt af sløret for de yderst positive data, og aktien steg med omtrent 7 pct. på nyheden.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier