MedWatch

Amgens opkøb af Onyx kan falde til jorden

Amgens forestående opkøb af Onyx Pharmaceuticals var i princippet på plads – men en tvist om kliniske data har sat handelen i bero.

Foto: colourbox

Verdens største biotekselskab, Amgen, havde så godt som lukket et opkøb af Onyx Pharmaceuticals, men nu kan uenighed om adgang til kliniske data ende med, at aftalen slet ikke bliver til noget. Det afslører anonyme kilder over for Bloomberg.

Kilderne forklarer, at Onyx var parat til at sige ja til et kontanttilbud i størrelsesordenen 130 dollar per aktie, og den pris skulle tilsyneladende ikke have afskrækket Amgen. Men biotekselskabet vil have adgang til data fra et klinisk studie, som skal danne grundlag for en europæisk registreringsansøgning for blodkræftmidlet Kyprolis, så man kan fastsætte værdien af aktivet.

Men Onyx har endnu ikke adgang til disse data, og selskabet har ikke tænkt sig fremskaffe dem, før studiet er overstået, da det kan forsinke ansøgningsprocessen. Onyx har tidligere forklaret, at data fra studiet forventes at foreligge i første halvdel af 2014, skriver Bloomberg.

Trukket følehornene til sig

Uenigheden om de kliniske data kan få hele aftalen til at falde på gulvet, men kan de to selskaber nå til enighed, kan den 9,5 mia. dollar store handel blive lukket relativt hurtigt, siger kilderne.

Tidligere har også store medicinalkoncerner som AstraZeneca, Pfizer og Novartis været meldt interesserede i Onyx, men sidst nævnte skulle have trukket følehornene til sig og rettet fokus et andet sted hen.

Læs mere om den sag her: Novartis klar til gigantiske opkøb

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier