MedWatch

GSK satser på ”elektronisk medicin”

Den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline lancerer en ny venturefond, som skal investere i såkaldt ”elektronisk medicin”.

Muligheden for at bruge elektroniske implantater frem for traditionel kemisk medicin til at behandle en lang række sygdomme har taget et skridt frem, efter at GlaxoSmithKline har lanceret en ny venturefond med fokus på området. Det skriver Financial Times.

GSK har tilsidesat 50 mio. dollar til den nye fond med navnet Action Potential Venture Capital Fund, som skal ”investere i virksomheder som er pionerer indenfor bioelektrisk medicin og teknologier”, skriver avisen.

I de senere år har der været en række forsøg, hvor forskere har arbejdet med hjernens elektriske impulser, men GSK håber i stedet at fokusere på mere perifere nerver i resten af kroppen.

Fem til syv selskaber

Det er planen, at venturefonden skal opbygge en portefølje på mellem fem og syv selskaber, og GSK vil også uddele op til 20 forskningslegater til akademiske grupper, som arbejder indenfor relevante områder fra nanoteknologi til neurovidenskab.

Herudover vil man uddele en innovationspris på 1 mio. dollar ved virksomhedens første globale konference rettet mod bioeletronisk medicin inden for et par måneder, skriver avisen.

Link til artiklen fra Financial Times findes her (log-in påkrævet).

 Medicinalgiganter øger venture-indsats

 GSK og venturefond giver milliarder til ny biotek

 GSK smider penge i ny venturefond 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier