MedWatch

Novartis-medicin kædes sammen med sjælden sygdom

En patient, som tog sklerosemedicin fra Novartis, har udviklet en sjælden og dødelig virussygdom. Men bivirkning er ikke ukendt i forbindelse med medicintypen, og både selskabet og en analytiker maner til besindighed.

Foto: Novartis/ PR

En sklerosepatient, som blev behandlet med Novartis-pillen Gilenya, har udviklet en sjælden og potentielt dødelig virussygdom. Det oplyser det schweiziske medicinalselskab ifølge Reuters.

Novartis meddelte tirsdag, at man var blevet informeret om, at en patient, som havde modtaget sklerosemedicin i løbet af en periode på syv måneder, havde udviklet sygdommen progressiv multifokal leukoencefalopati (PML).

Novartis siger ifølge Reuters, at man nu vil undersøge sagen til bunds, da der er ”adskillige atypiske punkter i sagen”. Virksomheden tilføjer, at alle tidligere tilfælde af PML blandt de 71.000 patienter, som er blevet behandlet med Gilenya, er blevet kædet sammen med tidligere behandling med Biogen Idecs Tysabri.

Dette lægemiddel er blevet forbundet med en hel klar risiko for at udvikle sygdommen.

Analytiker Tim Race fra Deutsche Bank forklarer overfor nyhedsbureauet, at antallet af PML-tilfælde i forbindelse med Gilenya er meget få sammenlignet med Tysabri.

Han medgiver dog, at sagen kan have en indvirkning på produktets vækstpotentiale på et marked, hvor man er i skarp konkurrence med især Biogen Idec og deres nye lægemiddel, Tecfidera.

Læs hele historien fra Reuters her.

 Novartis skruer op for forventningerne

 Klinisk fusk i japansk studie med Novartis-blockbuster 

 Novartis vil søge godkendelse efter vellykket forsøg 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier