MedWatch

Årlige screeninger af mangeårige rygere i USA?

Et uafhængigt rådgivningspanel anbefaler den amerikanske stat, at 10 millioner borgere, som har forhøjet risiko for at udvikle lungekræft, bliver screenet for sygdommen hvert år.

Foto: Colourbox

Ti millioner amerikanske rygere over 55 år, som har forhøjet risiko for lungekræft, skal screenes på årsbasis. Det er ifølge Bloomberg anbefalingen fra det uafhængige ekspertpanel U.S. Preventive Services Task Force til den amerikanske regering.

Det er ellers stik imod de anbefalinger, som et andet panel har givet i forbindelse med andre kræftsygdomme, som prostata-, tarm- og brystkræft, skriver mediet.

Men kræft i lungerne er skyld i en fjerdedel af alle cancer-relaterede dødsfald i USA, og det er dermed den mest dødelige kræftsygdom i landet. Bryst- og prostatakræft er begge mere almindelige kræftformer, men de er ikke nært så dødbringende.

”Der er nogle kræfttyper, som er ret inaktive og ikke gør megen væsen af sig, og andre, der er så lette at behandle, at det er lige meget om du opfanger dem sent. Der er gode muligheder i forhold til lungekræft. Det er en kræftform, som kan opfanges tidligt, og der er en behandlingsmulighed, som gør en forskel,” siger Virginia Moyer, som er i spidsen for det uafhængige panel, ifølge Bloomberg.

Hun anslår, at lunge-screeningerne kan redde 20.000 menneskeliv årligt.

Læs hele artiklen her.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier