MedWatch

Årlige screeninger af mangeårige rygere i USA?

Et uafhængigt rådgivningspanel anbefaler den amerikanske stat, at 10 millioner borgere, som har forhøjet risiko for at udvikle lungekræft, bliver screenet for sygdommen hvert år.

Foto: Colourbox

Ti millioner amerikanske rygere over 55 år, som har forhøjet risiko for lungekræft, skal screenes på årsbasis. Det er ifølge Bloomberg anbefalingen fra det uafhængige ekspertpanel U.S. Preventive Services Task Force til den amerikanske regering.

Det er ellers stik imod de anbefalinger, som et andet panel har givet i forbindelse med andre kræftsygdomme, som prostata-, tarm- og brystkræft, skriver mediet.

Men kræft i lungerne er skyld i en fjerdedel af alle cancer-relaterede dødsfald i USA, og det er dermed den mest dødelige kræftsygdom i landet. Bryst- og prostatakræft er begge mere almindelige kræftformer, men de er ikke nært så dødbringende.

”Der er nogle kræfttyper, som er ret inaktive og ikke gør megen væsen af sig, og andre, der er så lette at behandle, at det er lige meget om du opfanger dem sent. Der er gode muligheder i forhold til lungekræft. Det er en kræftform, som kan opfanges tidligt, og der er en behandlingsmulighed, som gør en forskel,” siger Virginia Moyer, som er i spidsen for det uafhængige panel, ifølge Bloomberg.

Hun anslår, at lunge-screeningerne kan redde 20.000 menneskeliv årligt.

Læs hele artiklen her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier