Celgene bruger halv milliard på medicin-option

Amerikanske Celgene har betalt omkring en halv milliard danske kroner for en købsoption på et biotekselskab, som udvikler medicin mod blodkræft – Celgenes eget kerneområde.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det amerikanske medicinalselskab Celgene Corporation betaler nu 100 mio. dollar – svarende til godt en halv milliard kroner – til Acetylon Pharmaceuticals, til gengæld får man en eksklusiv købsoption på biotekvirksomheden. Det skriver FierceBiotech.

Celgene har allerede investeret 15 mio. dollar i Acetylon tidligere på året, og den nye aftale kan potentielt indbringe biotekselskabet hele 1,7 mia. dollar (9,55 mia. kroner), hvis Celegne ender med at gøre brug af købsoptionen.

Den vigtigste lægemiddelskandidat i biotekselselskabet er pt. i fase 1b af klinisk udvikling, og den er til behandling af blodkræft sygdommen myelomatose.

Og på netop dette sygdomsområde er Celgene markedsførende med produkter som Thalomid, det nygodkendte Pomalyst og blockbusteren Revlimid.

Den prækliniske forskning med Acetylons kandidat, ACY-1215, har vist, at midlet er effektivt i kombination med både Revlimid og Pomalyst. Det forklarer Celgenes direktør Walter Ogier i et interview med FierceBiotech.

Læs hele artiklen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også