MedWatch

Celgene bruger halv milliard på medicin-option

Amerikanske Celgene har betalt omkring en halv milliard danske kroner for en købsoption på et biotekselskab, som udvikler medicin mod blodkræft – Celgenes eget kerneområde.

Foto: Colourbox

Det amerikanske medicinalselskab Celgene Corporation betaler nu 100 mio. dollar – svarende til godt en halv milliard kroner – til Acetylon Pharmaceuticals, til gengæld får man en eksklusiv købsoption på biotekvirksomheden. Det skriver FierceBiotech.

Celgene har allerede investeret 15 mio. dollar i Acetylon tidligere på året, og den nye aftale kan potentielt indbringe biotekselskabet hele 1,7 mia. dollar (9,55 mia. kroner), hvis Celegne ender med at gøre brug af købsoptionen.

Den vigtigste lægemiddelskandidat i biotekselselskabet er pt. i fase 1b af klinisk udvikling, og den er til behandling af blodkræft sygdommen myelomatose.

Og på netop dette sygdomsområde er Celgene markedsførende med produkter som Thalomid, det nygodkendte Pomalyst og blockbusteren Revlimid.

Den prækliniske forskning med Acetylons kandidat, ACY-1215, har vist, at midlet er effektivt i kombination med både Revlimid og Pomalyst. Det forklarer Celgenes direktør Walter Ogier i et interview med FierceBiotech.

Læs hele artiklen her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier