MedWatch

Tænderne skal tjekke om patienten lyver

Kinesiske forskere har opfundet en sensor, som kan indsættes i en tand, og fortælle om rygere og fedmepatienter overholder deres rygestop eller diæt.

Foto: Colourbox

I den nærmeste fremtid kan en sensor, der er så lille at den kan indsættes i en tand, måske afsløre overfor læger, om deres patienter overholder diæten eller rygestoppet. Det skriver New Scientist.

Kinesiske forskere har nemlig opfundet specielt sensorudstyr med et indbygget accelerometer, som kan overvåge patienternes mundbevægelser, og sende oplysningerne videre til en smartphone.

Og udstyrets specielle software er i stand til at genkende bevægelserne, så det er tydeligt om patienten snakker, spiser, drikker, ryger eller foretager sig noget helt andet.

Opfinderne af det nye udstyr kommer fra National Taiwan University, og de har allerede testet sensoren i et klinisk studie. Her formåede den at identificere patienternes mundbevægelser i 94 pct. af tilfældene.

Udstyret er så småt, at det kan monteres på tandproteser eller en tandbøjle, men man håber at gøre det endnu mindre, så det kan indsættes i en enkelt tand. Prototypen af udstyret, der blev brugt i studiet, var dog koblet til en ekstern energikilde, og man mangler derfor stadig at finde ud af, hvordan man får udstyret til at fungere med at miniature-batteri, skriver New Scientist.

Læs hele historien her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier