Biotekselskab vil forbedre blockbustere

Biotekselskabet Alkermes vil satse på at udvikle forbedrede versioner af storsælgende lægemidler mod store kroniske lidelser, afslører selskabets adm. direktør.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

F&U-strategien i det amerikanske biotekselskab Alkermes er klar. Man vil udvikle forbedrede versioner af allerede eksisterende lægemidler mod udbredte kroniske sygdomme. Det skriver hjemmesiden FierceBiotech.

Alkermes har opbygget en forretning omkring såkaldt drug delivery og formuleringsteknologi, men nu vil man bruge sin viden og ekspertise til at udvikle den næste generation af lægemidler, som vil være i stand til at konkurrere med storsælgende produkter på markedet for kroniske sygdomme, forklarer selskabets adm. direktør, Richard Pops, til hjemmesiden.

I en pipeline-opdatering afslører selskabet, at man har føjet tre nye lægemiddelkandidater til pipelinen. Alle tre kandidater er forbedrede udgaver af eksisterende midler. Man vil nemlig fremover fokusere på medicin ”hvor vi ved, at farmakologien kan forbedres,” siger direktøren til FierceBiotech.

Medicinalindustrien er begyndt at bevæge sig væk fra de store kroniske lidelser for i stedet at fokusere på de meget sjældne sygdomme. Derfor har Alkermes kastet sig over markedet for kroniske sygdomme – men på biotekmaner, forklarer han. Dvs. at man går målrettet efter specifikke patientsegmenter, som kan drage fordel af de nye og forbedrede terapier.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også