MedWatch

Biotekselskab prøver lykken for tredje gang

En amerikansk biotekvirksomhed er snart klar til at søge om godkendelse af et inhalerbart insulinmiddel for tredje gang, efter FDA har afvist de to foregående forsøg. Selskabet har netop sikret sig 160 mio. dollar til formålet.

Foto: Colourbox

Biotekselskabet MannKind er snart klar til at ansøge om godkendelse af den inhalerbare insulin, Afrezza, mere end to år efter amerikanske FDA afviste den seneste ansøgning fra virksomheden. Det fremgår af en artikel fra FierceBiotech.

Faktisk havde MannKind allerede fået et afslag en gang tidligere, og i den seneste ansøgning fra starten af 2011 blev man bedt om at udføre to fase 3-studier rettet mod henholdsvis type 1- og type 2-diabetes.

For få dage siden annoncerede det amerikanske firma, at man havde færdiggjort studiet med type 2-diabetes, og nu har man så sikret sig 160 mio. dollar i ny gæld fra Deerfield Management til at bringe midlet gennem godkendelsesprocessen og frem til markedet.

Efter den sidste afvisning fra FDA i 2011 optog selskabet ny gæld for 370 mio. dollar til de ekstra kliniske studier, men analytikere og eksperter har ikke den store tiltro til foretagendet, efter at store aktører som Pfizer og Eli Lilly har prøvet lykken med inhalerbar insulin og fejlet.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier